|
bilgisayar sorunları Printed from: Düşler ve Kabuslar Topic: Topic author: Nathan Explosion
Subject: bilgisayar sorunları selim yok ama diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır diye tahmin ediyor ve kendi sorunumla bencil bi şekilde topice start veriyorum. şöyle ki; kablonetteyim ben yıllardır eski kafalı biri olarak da gayet memnundum ama son 15 gündür delirdi modem. resmen bağlanamıyoruz mk. sürekli teknik servisi aramaktan oradaki her adamı tanır hale geldim. sizin oralarda genel çalışma var diyorlar, ulan 15 gün sürer mi genel çalışma?! bi de daha önce de ara ara benzer sorunlar oluyordu zaten. güç azalması diyolar bi şeyler diyolar kafa da kalmıyor ki. ne yapmak lazım? adsl'ye mi geçeyim, ne güzel az para ödüoduk kabloya, şimdi modemdi zart zurttu girecek yine mk. böyle bi şey işte. mk. ne dersiniz bilir kişiler:)
Replies:
Reply author: n/a dsl'e geç kurtul Aşksa aşk, tutkuysa tutku, kavgaysa kavga… İşte DVK -lütfücüüüm ben düşündüm de... -sen düşünemezsiiiiin! yaşasın tosun paşalar!
Reply author: megamefta kablonette şu sıralar bir problem var sinyaller yükselip düşüyor. beylikdüzü'nde mi oturuyorsun gambini?
Reply author: lil siztah biz de kablo gelse de şu adsl'den kurtulsak diye dua ediyoruz... fevri davranmamak lazım :P geçici bi durumsa sabretmeye değer bence.
Reply author: n/a mecidiyeköyde oturuyo adam ya şehrin göbeğinde Aşksa aşk, tutkuysa tutku, kavgaysa kavga… İşte DVK -lütfücüüüm ben düşündüm de... -sen düşünemezsiiiiin! yaşasın tosun paşalar!
Reply author: n/a Bende 4 yıldır kablonet kullanıyorum. Son 1 haftadır sinyal seviyelerinde problem var, bağlantıda sorun yaşıyorum ama 4 yıl boyunca çok az kıllık yapmıştır. Fiyatı da düşüktür, 1024 veriyorsa 1024 kullanırsın ADSL gibi sık sık sorun çıkarmaz.
Reply author: whiplash adsli kapattım kablonete geçtim.rapid'den 80kb max görüyordum şimdi 115kb, ham kablo 2009 ortasında daha iyi bir altyapıya sahip olacak gibi.forumda adls modemi olan varsa versin takıl bir kaç ay sonra dön tekrar kabloya :)
Reply author: moon dreamer Kablonet kullanıcısıyım. Beylikdüzü'nde oturuyorum. Dün gece 3 gibi internetim gitti. Telekomun telefon faturasında baya gecirmesinden ötürü ev telefonu baglatmadık buraya tasınınca. Kablonetin fiyatı da iyiymis diyip adsl den buna gectik. Fakat birkac gun once baya kufur salladım kendilerine. Fatura gondermediler. Biz de bir iki gün gecirmisiz kestiler interneti. adsl de 3 ayda kesmiyolardı. Neyse hadi dedik olsun. Babam gitti PTT ye yatırdı parayı. "1-2 saate acılır" demisler. 3 saat bekledim internet yok. Aradım. "Lan noluyo?" dedim. "Aaa online islem yapan bi yerden yapmadıysanız ödemeyi gözükmez burda ki gözükmüyo. Dekontu faks cekin." dediler. Aksam aksam bi de faks ceken yer aradım. Sonra actılar. Bunun baglatmamız da sancılı olmustu baya. Randevu verdikleri gün gelmediler. Sonra bi daha bir hafta sonrasına randevu verdiler falan. Devlet dairesi gibi be!
Reply author: StarfreedoM Sorun biraz karmaşık. Direkt sorunu anlatırsam; bilgisayar açılmıyor. İlk açılışta biosu geçiyor ama windows'un yükleneceği yere gelmeden "sisteminiz normal olarak başlatılamadı, siz seçin ..." diyor, biliyorsunuz işte. Hangi seçeneği seçersem seçeyim windows yüklenirken, o çubuk 2. kez dönerken mavi ekran veriyor ve pc reset atıyor. Mavi ekran çok kısa süre göründüğünden kodunu bilemiyorum.
Reply author: sarmanno
quote: 2 ay bile sürse şaşırmayacak duruma geldik aslında..
Reply author: Nathan Explosion neler diosun:(
Reply author: megamefta
quote: bu bir donanım problemidir. keşke rami zorlamasaydın. umarım anakarta zarar vermemişsindir. zaten artık o sistemi kurtarman mümkün değil. ilk olarak işlemcine mutlaka bir fan al yoksa anakartını, işlemcini komple kaybedersin. sonra da yeniden windows kurmayı dene. eğer yükleme esnasında veya windows yüklendikten hemen sonra sorun çıkarsa bilgisayarcıya götür. yedek alıp sistem kurun de. senin anakarta uygun ram ile dener zaten onlar.
Reply author: downforce bence sorun fan :D fan takmadan çalıştırma bir daha. işlemcin eriyor =)
Reply author: n/a dou fazla adsl modem var bizde istersen bi kaç ay denemeyi verelim Aşksa aşk, tutkuysa tutku, kavgaysa kavga… İşte DVK -lütfücüüüm ben düşündüm de... -sen düşünemezsiiiiin! yaşasın tosun paşalar!
Reply author: lili bende de adsl hat var hemde mecidiyeköyde dou al sen kullan
Reply author: Vingthor volkanın yaşadığı bir problem vardı. sizinkiler onunkinin yanında oyuncak gibi kalıyor. benim rüyama giriyor arada o derece.
Reply author: mechanix
quote: hahahah iyiymiş valla
Reply author: megamefta kablonet'e en az 10 kere faks yollamışımdır. sisteme bir gün sonra geçiyormuş ödendi bilgisi. zaten artık modemin konsolundaki hata bilgisinden anlıyordum interneti faturadan dolayı kestiklerini :)
Reply author: Nathan Explosion benim sorunum aslında şöyle, evde iki bilgisayar var, modemden direkt bilgisayara bağlayınca nete girebiliyorum ama evde iki bilgisayar var ve modemden rooter'a bağlayıp rooter'dan iki bilgisayara dağıtınca iki bilgisayar da nete giremiyor. rooter'dan kabloyla da giremioz, wireless olayıyla da çünkü "güç azalması" mı ne varmış, modem rooter'a yeterince güçlü veremiyor olayı.(ben öyle anladım
Reply author: Vingthor o olayı kablo teknik servisi geldi ve 2 saatte falan şansa birşekilde yaptı sinanla otururken. okumadığım donanım forumu falan kalmamıştı onu yapabilmek için. servisi bile yapamıyorum diyip kalktıktan sonra kendi kendine oldu falan.
Reply author: Nathan Explosion öyle yapmak lazım aslında, wireless falan radrasyon falan beyni zikio... biz yapamıyor muyuz acep öyle ya, basit bi şi gibi görinii
Reply author: Guybrush Threepwood
quote: lan git uyu manyak manyak konuşma hahahahhahahahahahha
Reply author: Mega Volkan Doğucan, benzer sorunu biz Onur'la bir 50 gündür yaşıyoruz sanırım. Router kablo ile dağıtamıyor neti 2 PC'ye. Ne yaptık. Wireless adaptör aldık her PCye, öyle bağlantı sağlayabiliyoruz. Kablo taktığımızda "kablo takılı değil ki eşşek" uyarısı veriyo, PC'den sanıyoduk ama değilmiş.
Reply author: kaanbilge Doğu şunu tavsiye ederim:
Reply author: medovina
quote: doğucum switcher diye birşey yok switch hub lar var..router olmadan direkt switch le internete bağlanamazsın bildiğim kadarı ile.. router IP dağıtır ancak...arkadaki farklı portlardan 1 den fazla bilgisayara bağlanabiliyor olman gerekir...olmadı bir access point eklersin router a ordan wireless ağı kurarsın... "The thing that scares me most is the fear I see in others And the thing that really frightens me to the core is when I see that fear in you"
Reply author: Invent Gambini senin sorunun büyük ihtimalle modem ve router arasındaki kabloda sanırım. Cross kablo dediğimiz kablodur herhalde. modem ile bilgisayar arasında cross kablo çalışır ama router ile modem arasında genelde çalışmaz. Bence düz kablo takarak denemekte yarar vardır. Eğer bu kablo yapısı doğru ise diğer kontrol edilmesi gereken 2 bilgisayarında IP alamamasından kaynaklanıyor olabilir veya 2 bilgisayarında IP leri aynı ve çakışıyor da olabilir. Aslında kullandığın modem ve router ın marka modelini yazarsan daha iyi olurdu, her modelin tipik özellikleri var sonuçta.
Reply author: praxis HP Pavillion lap top var bende. Ekran kartı yandı sanırım. 2 kısa bir uzun bip veriyor. Ekran kartı zımbırtısı kaç papel?
Reply author: n/a pavillion demek, sen bittin oğlum Aşksa aşk, tutkuysa tutku, kavgaysa kavga… İşte DVK -lütfücüüüm ben düşündüm de... -sen düşünemezsiiiiin! yaşasın tosun paşalar!
Reply author: praxis Geçen sene servise gitti geldi, ben gavurdayken de biplemeye başladı, ekranı kapandı. Garanti süresi de doldu, şimdi yaptırmam gerekli, çok lazım. Masaüstü pcyi ailede ortak kullanıyoruz, bütün notları sikip atmış karıştırmış birbirine yine babam mk. Çok mu vahim durumdayım, adam olmaz mı makine?
Reply author: kaanbilge
quote: Bildiğim kadarıyla laptoplarda ekran kartı ile anakart bütünleşiktir, yani bayağı bir pahalıya patlar. ![]()
Reply author: praxis Yani içindeki dosyalar, notlar, bütün bilgiler de yanmış oldu öyle mi? Kurtarılamaz mı?
Reply author: kaanbilge Yok yok, onları kaybetmezsin. Bilgilerin harddiscte. Bunları herhangi bir servis kurtarır. (Tabi bozulan ekran kartın değil de harddiscse o zaman kurtarmak zor)
Reply author: praxis Tahmini bir fiyat çıkarabilecek olan var mı?
Reply author: kaanbilge Anarkart değişimi $ 250 - 300 bulur sanırım.
Reply author: Mega Volkan recover my files indirilir kurulur hdd bozuk değilse. format atılmış PC'den her bi şey kurtarılır. Geçende öyle bi aptallıkla yannış yere format attım, 60GB veriyi aldım geri sora.
Reply author: praxis
quote: Bu ajjjjlıkta bir bu eksikti. şayze! --------------------
quote: Ama laptop zaten hiç açılmıyorsa (donanımsal sebeplerle) bu yöntem çalışmaz sanırım. Masa üstü Pclerde iş kolay, aç içini , harddisci başka bilgisayara tak tamam. ![]()
Reply author: Mega Volkan anlatamadım. sorun neyse giderilir. donanımsal olsun yazılımsal olsun. Ondan sonra format atılır. program kurulur, veri kurtarılır. başka PC'ye gerek yok.
Reply author: praxis Laptopu açıyorum 2 kısa bir uzun bip eriyor, sonra fanı vs çalışıyor, ışıklar yanıyor ama ekran açıolmıyor, kapalı halde olduğu gibi görüntüsüz duruyor öyle.
Reply author: Invent Hp lerin en kötüleri pavillionlardır genelde:) ekran kartında problem olamayabilir belki. Cpu ve klavye bağlantısındanda aynı hatayı veriyor. Bilgilerine birşey olmaz vatan veya bimeksten 15 usd ye 2.5 inç. hdd kutuları var usb den bağlanması için. Notebook un garantisi bitmiş zaten alt tarafında vidalı kapak var onu açıp içinde bulunan hdd yi alıp bu usb hdd kutusuna takıp bilgileri en ucuza alabilirsin bence. HP nin kendisi dışında her modeli tamir eden servisler var. onlara verip fiyat istersen daha düşük fiyat verirler.
quote: "Güvenli kipte açmak" diye bir yöntem var , bir de onu deneyiver. Şöyle; bilgisayar açılırken F5 tuşunu basılı tutuyorsun, açılan ekranda (tabi makina bozuk değilse siyah bir ekran açılır) güvenli kipte aç gibi bir şık olmalı, onu seçiyorsun. Bilgisayar açılırsa bilgilerini kopyalarsın ve sorunun sadece programsal olduğunu anlarsın. ![]()
Reply author: Invent
quote: Ekran açılmıyorki güvenli kipte açsın.
Reply author: kaanbilge Doğru diyorsun. Pardon.
Reply author: megamefta dizüstü tamiri için mecidiyeköy'deki kt servis'i önerebilirim. en azından arıza tespit için bırakırsın. arıza tespit için herhangi bir ücret talep etmiyorlar.. http://www.ktservis.com/
Reply author: Nathan Explosion kablonet çıldırttı artık, adsl'ye geçiim dedim ama mantığını anlamadım. sizden beleş adsl modem alcam sonra ne olacak? sitesinde ilk 4 ay beleş olayını da göremedim. tam kazmayım valla:)
Reply author: CrimsonKing windows başladığında büyüteç çıkıyor otomatik olarak.Ne yapmalıyım?
Reply author: Lómion
quote: ![]() adsl daha beter bu aralar. Bide beleş verilen adsl modemin dns ayarlarını değiştiremiyorsun(değiştiriliyo aslında ufak tefek tricklerle ama uğraştırıyo) Ben 3g'nin tam anlamıyla gelip, eski telsim gprs muhabbetinin canlanmasını umuyorum ama olmicak gibi. Görcez bakalım.
Reply author: moon dreamer acil yardıııım! demin oyun oynarken ekran gri kesildi. resetledim. geri acıldıgında su haldeydi ekranım. eski kücük haline nasıl geri getiricem?
Reply author: Hixxxer Sağ Tıkla- Kişiselleştir- Görüntü ayarları- pencere açılcak orda çözünürlük ayarları olması lazım. Vista' yı tam bilmiyorum ama böyle galiba. XP gral !
Reply author: moon dreamer hee öyleymis. downforce yardımcı oldu sagolsun.
Reply author: MQ+ bilgisayarı düzgün olarak kapatıp yeniden düzgün olarak açtığında eski çözünürlüğüne geri dönecektir zaten :) gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: downforce çözünürlüğü değiştirmek için bilgisayarı açıp kapaması biraz saçma olmaz mı :D taş çatlasa 20 sn sürecek bir işlem yapacağı. hem ne demiş japon balıkçı bana balık verme balık tutmayı öğret. :D
Reply author: _hiç_ bu aralar rapidden inen albümler winrar dosyası şeklinde değilde tek bir parçaymış gibi tek şekilde iniyor.ayrıca bunu media playerdan açmaya çalıştığımda "can not render this file" diyor.sebebini bilen var mı?
Reply author: MQ+ eğer bilgisayar bu şekilde açıldıysa -ki öyle olmuş :) bazı servislerini iptal etmiş durumdadır gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: StarfreedoM Off berbat bir sorunla karşı karşıyayım. Bilgisayar açılırken mavi ekran verip reset atıyor. "Unmountable boot volume" demekte ve şu hata kodunu vermekte 0*000000ed 0*82f63e30 0*0000006 0*000000 0*000000
Reply author: Lómion Hımm bi sürü farklı olay olabilir yaw ama şöyle sıraliyim. ![]()
Reply author: Lómion yaw şu universal kumandalardan anlayan varmı ![]()
Reply author: John Doe inat ettim şu yeni live messenger'ı kurmıcam diye, bi yandan da merak ettim hep, dün gece kurdum ne yazık ki. Kurmaz olaydım mk, ahan da aşağıdaki hatayı alıyorum sürekli, messenger açılıyo ama konuşma penceresi filan açarken hata veriyo. Kaldırdım kurdum, findovz sistem dosyalarını yeniledim filan ama ıı ıhh. bi yardım edin lütfen! ![]()
Reply author: roll yeni laptop aldim. specler:
Reply author: Vingthor huludan nasıl seyrediyorsun. anlatırsan sütlü mısır alıcam kış ortası
Reply author: Hixxxer Codec sorunu olabilir sanki
Reply author: Vingthor hayır. sadece amerikadan seyredilebilir diyor. port mort dns falan onlarla alakalı mı?
Reply author: Hixxxer "arkada vidyo acikken firefox ta baska tablarda bisiler yaparken yine arada takilmalar oluyor, ozellikle bi sayfayi load ederken falan"
Reply author: roll valla codec olabilir hakikaten, bunu nasil dusunememis oldugum icin agliyorum su anda. aksam ilk is deneyecegim eve gidince. hangi codec pack en iyidir?
Reply author: Hixxxer K-Lite Codec Pack kullanıyorum ben, herhangi bir sorun yok. Bir de flashplayer güncellemesi de gerekebilir.
Reply author: dolunay roll : takılma olan siteleri bir de IE ile açmayı dener misin ?
Reply author: roll dun k-lite i kurdum, maalesef ki hic bir sey farketmedi. dolunay bir de ie'de denedim dedigin gibi, onda da bir fark yok. bilimum driver lari falan update etmem de hic bisiyi degistirmedi. google chrome kurup denedim bi de, onda su baska tablarda gezinirken olan takilma sorunu yoktu ama full screen muhabbeti yine ayni. hic anlamadim bu isi ben ya.
Reply author: _hiç_ bir süre öncesine kadar rapidden albümler winrar şeklinde iniyordu,iyiydi güzeldi,albümü şarkı şarkı görebiliyorduk.Birsüredir albüm tek parça halinde iniyor,şarkı araları yok.free olduğundan ve premium üyeliğe teşvik gibisinden sanmıştım.Premium üyelikte de aynı muhabbet var.nedir bu bilen var mı?
Reply author: Hixxxer Upload' tan dolayı oabilir mi? Öyle birşey 1-2 kere oldu bana farklı linkten indirdim sorun kalmadı
Reply author: Too Human
quote: mp3 flacten sonra son zamanlarda iyice kullanilan bir format oldu ses kalitesinin dusmemesi icin sarkilar arasindaki boslugu kaldiriyorlar sarkilari ayri istiyorsan baska uploadlara bakacaksin ----------------
Reply author: pecos Icewind dale 2 oynayım dedim. oyun hep belli bir yerde windowsa atıp kapanıyor. başka cd den denedim gene aynı yerde aynı sorun. neden olabilir ?
Reply author: Vingthor şu anasını avradını siktimin modeminin wireless'ı bozuldu. ps3 görüyor fakat bağlanamıyor laptop direk görmüyor ssid'i. direk wireless yok görünüyor. modemde de wireless ışığı yanıp sönüyor sürekli olarak. wpa2 iyi güvenlik wpa falan yaptım denedim. olmuyor. var mı dır çözümü bunun? 2 ay önce aldım. bu sene içinde aldığım üçüncü modem. yoksa eğer bir çözümü gidip yarın aldığım adamın götüne enlemesine sokucam modemi.
Reply author: tari eluch evet benim sorunum şu:
Reply author: downforce http://www.opera.com/download/
Reply author: Dr. Feelgood
quote: bu sorun bana forumdaki virüs olayından kaynaklı gibi geldi, moziila çöküyor, ie de sayfaları açmıyordu bende. ne zaman başladı?
Reply author: tari eluch yeni başladı ya mozilla cöküyordu evet ama sonra adobe readerı sildim düzgün calısmaya başladı iki üc gündür falan böyle.
Reply author: MQ+ gogıl kırom rullz gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Dr. Feelgood opera kullan, chrome kullan falan diyorsunuz da.. virüs mevzusu varsa daha çok boka sarar olay :)
Reply author: tari eluch
quote: evet opera kullanmaya başladım artık. biraz zor mozilladan sonra ama yeni oyuncak buldum kendime oynuyorum simdi keşfediyorum pek keşfedilcek yeri yok ama:p olsun cok teknolojikmiş bu opera görünüşü falan itibariyle bu arada :) ![]() ''i gave my heart, she gave me a pen'' Lloyd Dobler
Reply author: MQ+ kıromu full sürüm nod32 eşliğinde kullanıyorum gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: raven Oluşturduğum bir dosyayı silemiyorum.İçi boş ama silmiyo.Ne yapabilirim?
Reply author: phi dosyaya documents and settingsteki users klasöründen ulaşıp silmeyi dene direk shitt+delete ile.
Reply author: MQ+ akif bilir nası silineceğini ahahaha gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Dr. Feelgood 3 senelik Azureus kullanıcısıyım ama son günlerde bir gariplik var, 5-6 torrent atıp hepsini başlattığımda kesinlikle inmiyor, inse bile maksimum 1'le iniyor, sadece 1 tanesini devam ettirip kalanları durduğumda olması gereken hıza (100 civarı) hemen ulaşıyor, max eşzamanlı indirmeyle ilgili bi sorun mu var diye baktım yok, port değiştirdim yine yok. aynı sorunu yaşayan var mı?
Reply author: CrimsonKing flash değilde media player ile net' ten bişey izleyemiyorum. Yani eğer video ' nun link i mediaplayer ile açılıyorsa, onu izleyemiyorum. Ne demek istediğimi anladınız mı?
Reply author: megamefta codec ile ilgili bir problem olabilir. http://www.cccp-project.net/ burdan codec paketini kurup tekrar dene. olmadı media player ın son sürümünü yükle.
Reply author: Spectrum
quote: firefox'u hiçbir şeye değişmem diyordum. ama artık çıldırttı beni saç baş yolma noktasına geldim. ve herkes gibi google chrome'a transfer oldum... ![]() 8. SAYI ÇIKTI ! www.bokkulturu.blogspot.com
Reply author: MQ+ geçin geçin :D gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Dr. Feelgood abi firefox'ta sorun yaşanıyorsa pc'de genel bi sorun vardır, 2 yıldır kullanıyorum sadece bu forum virüsü mevzusunda sıçtı haklı olarak, onun dışında eklentilerini de kurunca çiçek gibi tarayıcı, chrome daha dünkü bok, var mı mozilla gibi eklentileri? kişiselleştirilmiyor bi defa chrome henüz, i.e. gibi al dümdüz kullan tadında.
Reply author: Spectrum chrome daha hızlı çalışıyo valla :)
Reply author: downforce hız istiyorsanız opera turbo yu deneyebilirisiniz :D web sitelerini 4 de 1 ine indirip gösteriyor doğal olarak normalden çok çok daha hızlı. kotalıysanız çok daha az kota yer tabii :D opera turbo da web sitelerini normal açmıyorsunuz. opera nın süper bilgisayarının üstünden download ediyorsunuz yani önce opera işliyor sayfayı sonra siz açıyorsunuz bu sayede bu kadar hızlı olabiliyor. ki opera nın normal kararlı sürümü 9,64 zaten chrome dan hızlı ve iyi :D
Reply author: mechanix geçenlerde bilgisayara format attım, lakin arkadaş nasıl bir zp cd'si vermişse sağ altta saatin yanında sürekli şu kadar gün içinde etkinleştirmelisiniz gibisinden bir uyarı çıkıyor. erteleye erteleye 7 gün kaldı. nasıl kurtulurum bundan bilen var mı, tekrardan format atmak istemiyorum :/
quote: http://rapidshare.com/files/224328061/xp.rar.html bu linkte çözümü var ![]()
Reply author: mechanix teşekkür ederim ama işe yaramadı :/ windows'un serial'ini de değiştirmeye çalışıyorum ama oradaki serialleri de kabul etmiyor.
Reply author: StarfreedoM Bilgisayara format attıktan sonra bilgisayarın açılış süresi tahminen 5-6 dakikayı buluyor. Bios ekranı geçtikten sonra, bir siyah ekran ve altında gri bir sütun. Bu sütunun dolması işte 5-6 dakika buluyor ve bu sorunu başka yaşayan var mı ondan bile emin değilim, pek detaylı aramadım ama internette bulamadım. Yardımcı olacak olan?
Reply author: Haste
quote: http://isohunt.com/torrent_details/73360969/?tab=summary edit: arkadaş halletmiş görmemişim :) ama bu wga killer da kesin çözümdür bi kenara not alanzi ![]()
Reply author: Hixxxer http://stallion.blogcu.com/sahte-xp-yi-orjinal-yapma_1437120.html
Reply author: n/a Microsoft Office 2007 Türkçe dil paketini nereden bulabilirim.
Reply author: Hixxxer
quote: Microsoft şu an sizin Windows XP'nizi oricinal olarak görüyor! Update/Güncelleme'ler ve Microsoftun Downloads bölümünden Windows Media Player 11 veya internet Explorer 7 ve buna benzer programları indirip kullanabilirsiniz. sorun şu ki benim ihtiyacım olan genuine validation tool ve windows update ile alakalı olan değil sanırım, benim sorunum windows xp'de ilk zamanlarda bulunan 30 gün içinde etkinleştirme geyiği.
Reply author: StarfreedoM Bilgisayarım flash diskimi bir türlü tanımıyor. Aslında tanıyor ancak ve lakin "tam olarak yüklenemedi" diyor ve içindeki dosyaları göstermiyor. Bütün köklerde denedim, aynı. Sorun flash diskten değil çünkü başka bilgisayarlarda çalışıyor. Sorun nerede olabilir?
Reply author: Spectrum ya arkadaşlar benim sıkıntım var. msni açıyorum birkaç saniye sonra şöyle bir ileti veriyor ve msn kapanıyor. ne yapmalıyım?
Reply author: Spectrum kaspersky halleti herşeyi
Reply author: CrimsonKing leolyrics i kurdum, winamp açıldıktan sonra hata verip kapanıyor. Vista kullanıyorum.
Reply author: CrimsonKing Nero 8' i kurdum ama açılmıyor. "this program requires the file advrcntr3.dll, which was not found on this system" hatası veriyor. Yardım.
Reply author: raven eksik dll yi bi indir,system 32nin içine at.Belki toplar.
Reply author: raven olmazsa da codec paketini yenile,sorunun çözüleceğini göreceksin.
Reply author: CrimsonKing Bunları zaten denedim, olmadı, olmuyor...
Reply author: c-none miribaağ, yaklaşık 4 yaşındaki toshiba laptop'ım ölüyor. pili takılıyken garip bi temassızlık vakası yaşanıyor ve pil kesinlikle şarj olmuyor. zor bela şarj olsa bile pilin ömrü beş dakikaya düştü. son bir aydır sadece sarj kablosu takılı bir şekilde kullanıyorum. üstüne bir de zırt pırt durduk yerde kapanıyor. iyice kafayı yedi gün içinde ortalama yirmi kere kapanmaktan. bilgisayardan anyalan insanlara sorarım, bu laptop için artık çok geç midir, yoksa servise götüreyim mi? yardım ediniz efem :(
Reply author: Animatronic servise götürünce bi ton bahane bulup güzel bir servis parası çıkarabilirler...sende çüş ona vereceğim parayla,üstüne biraz daha koyarım yeni bi tane alırım dersin...o yüzden servise gitmeyi düşünürsen boşver,zaman kaybı...
Reply author: c-none servis konusunda ben de öyle düşündüm. zaten bildigim kadarıyla yeni pil almak da çok ucuz değil. pil alıp tamir ettirip falan yine kör topal bir şeyle devam edeceğime yenisini alsam en sağlıklısı sanırım. zaten diyolar ya bi laptop'ın max. ömrü 3 yıl falan, doğru sanırım.
Reply author: lil siztah pil başka bir sorun, kapanması ise başka birşeyden kaynaklanıyor (yazılımsal birşey görünmüyorsa, muhtemelen fanların tozlanması vb soğutma problemiyle ilişkili olabilir). bana kalsa alıştığım aleti kullanmaya devam etme olanaklarına bakarım; makinanın özellikleri yaptığın iş için yeterli geliyorsa (ki bilgisayar sektöründeki ömür daha çok bununla biçiliyor; özellikle laptop'ların çoğu parçasının değiştirilmesi söz konusu olmadığından, işlemcisi, ekran kartı falan upgrade edilemediğinden bir süre sonra programların yeni versiyonları için donanım ihtiyacına cevap veremeyeceği ihtimalleri ile), çözülmeyecek problemlerin yok gibi görünüyor. ama servisle uğraşamam, pile para veremem diyor + yenisi için de paran varsa sen bilirsin tabi. geçmiş olsun.
Reply author: c-none "servisle uğraşamam, pil alamam"dan ziyade servisle uğraşıp pili alsam da elimde maksimum bir sene daha kullanabileceğim bir cihaz olacak, sigorta kapsamından çıkalı zaten 2 yıldan fazla geçti, tam olarak ne kadar masraf olur bilmiyorum ama taksitle yeni bir laptop almayı düşünücem sanırım. yine toshiba ya da bu sefer lg almayı planlıyorum. zira şu an kullandığım cihaz yaklaşık 3-5 kez yere düştü ve üzerine kola dökülmüşlüğü var. zaten odadan odaya taşırken illa bi köşesini çarpıyorum. belki de tüm bunlar yüzünden bu hale geldi :P thanks efem.
Reply author: lil siztah aynı şeyi özetleyerek söylemeye çalıştığımdan yanlış anlaşmışız sanırım; yani 'sen bilirsin, banane' anlamında değil de 'sen bilirsin, kişisel tercihe bakar' demek istemiştim.
Reply author: exsaddam pc ye serviste format attılar .Media player ım iptal oldu , yardıma ihtiyacım var.
quote:
Reply author: Dr. Feelgood Heryere sordum yanıt alamadım bi de buraya sorayım :F
Reply author: mechanix port açman gerekebilir, aynı sorunu diablo2 oynarken ben de yaşamıştım, oyun için gereken portları açınca düzeldi. o işi biraz araştır derim.
Reply author: MQ+ @dr. feelgood, iki bilgisayarın işletim sistemleri nedir? gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Dr. Feelgood ikise de xp ya, işin garibi oyunda host olabilen arkadaşım pc'den hiç anlamaz, demek ki default ayarlarla host olabiliyor, ben olamıyorum ama. modemden firewall'ı kapatma ve port açmayı da deneyeceğim bugün.
Reply author: tribalpk modemin firewall açık olduğu için bağlanamıyor hocam. bikaç seçeneğin var
Reply author: Dr. Feelgood eyvallah bugün yarın kalan tüm seçenekleri deneyeceğim, olursa herkese benden bira, ama izmir'de :F
Reply author: noiseworks sevgili din kardeşlerim winamp şarkıların ID TAG'ine girip infoyu değiştirdikten sonra OK'e basınca kendini kapatıyor, bunun tedavisi nedir, manyak mı bu winak?
Reply author: Dr. Feelgood worms oldu.. modem içi firewall'ı kapattığım için mi yoksa port açtığım için mi bilmiyorum ama çok sağolun, izmir'de 1 bira hakkınız var artık :)
Reply author: yusufnalkesen windows 7'de bazı programlar açılırken görev çubuğunda iki kez açılıyor ama tek program çalışıyor.bu hatayı alanlar sağ tıkla uyumluluk sorununu gider şeyisine tıklarsa sorun halloluyor özellikle mesenger'da bu hatayı veriyor. @}--,-`--@}--,-`--@}--,-`--@}--,-`--@}--,-`--bigişımols... bi-bigişımolsss... eööm biiigiiişımoools!
Reply author: MQ+
quote: mp3 dosyasının kendisine sağ tıkla bi bak bakalım salt okunur durumda mı korumalı mp3'lerde yapabilir o hatayı (aslında yapmaması lazım ama olmaz olmaz diye birşey yoktur sanal alemde :) ) gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: n/a dün gece "kreator special weekend"i başlatmak üzereyken kolonlardan gelen ses fade out şeklinde azalarak gitti. realtek'in ilgili programını sildim, ilgili driver'ını buldum tekrar yükledim (ac 97 audio a3,75) bir halt farketmedi. myspace, keezmovies, redtube gibi sitelerden de ses randımanı sıfırın altında. kısacası hiçbir şekilde hiçbir yerden ses almayı başaramadım. nedir rahatsızlığım doktor amca ?
Reply author: Cutenski
quote:
Reply author: inek_avcısı arkadaş exabilgisayar retail forum ekibinden olmalı.ya da ensesi kalın bir patronun şirketinde bilgi işlemci.
quote: Exa pc yandaşı deilim ama bilgi işlemci olduğum doğru patronumun ensesini göremedim koç kendisi =)
Reply author: Furky Yarın yakından göreceksin merak etme : )
Reply author: CrimsonKing Elimdeki orijinal dvd filmi nasıl kopyalayabilirim sorunsuz bir şekilde? Hangi programı kullanayım?
Reply author: inek_avcısı eneee vallahi bilgi işlemciymiş.ey yükselen nesil.bu önyargıları kırın.şirket bütçesini sarsmadan efendi gibi tamircilik yapın:)))
Reply author: n/a
quote: deneyemedim çünkü sistem geri yükleme noktası oluşturmamışım daha önce. bunu eski bir tarhile oluşturmanın fırıldak bir yolu var mı ? ![]() Last Fm Myspace
Reply author: MQ+ sistem geri yüklemeyi eğer elle kendin daha önceden kapatmadıysan kapalı gelmez o windows'ta default olarak açık gelir son bir ayda geriyükleme noktası yoksa daha eski tarihlere bir bak gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Furky Geri yükleme noktası yok ise maalesef soğuk su.. : )
quote: ses kartı bulup takmak daha hızlı olacak sanırım. windows cd'si vs. bulmak, kurmak uzun iş.. atıyorum; problem ses kartından değil de windows'un sıçışından dolayı gerçekleştiyse, yeni kartı taktığımda da kolonlardan hava gazı sesi alma olasılığım nedir ? ![]() Last Fm Myspace
Reply author: Lómion realtek'ler onboard ses kartıydı yanılmıyosam. Bios'tan falan enabled durumdamı ses kartı. ![]()
Reply author: Furky Harici olarak takılan kartlar da bir sıkıntı yok ise pci olarak takacağın ses kartın da sorun yaşayacağını sanmıyorum... Ayrıca hava gazı olasılığı her zaman var tabi : )
Reply author: CrimsonKing
quote: ???
Reply author: Furky Birebir kopyalayamazsın. Dr.Divx programı ile divx yapıp cd ye yazabilirsin.
Reply author: DeathStaR Seneler önce olduğum gibi yine bilgisayar katili olmaktan korkuyorum bir oyun için, bir yardım eli uzatın.
Reply author: n/a ses kartı aldım taktım, bios'a parmak attım. herşey yolunda. tenks a banç
Reply author: lil siztah
quote: mevzu bahis filmi DVDDecrypter isimli programla önce bilgisayara atıyorsun. ardından DVD Shrink 3.2 isimli programla kaydedeceğin dvd ebadında (tek ya da çift katmanlı olsun), içeriği tercihine göre düzenleyerek (gereksiz altyazı ya da seslendirmeleri atma yoluyla görüntü sıkıştırmayı minimuma indirmek gibi) dvd'ye yazıyorsun. bulamazsan bahsettiğim programları ve uygun ayarları bir ara eklerim ama bu gece en fazla bu kadar yardım edebilicem. ![]()
quote:
Reply author: Izzy hard diskte biraz yer aç, olmadı install dosyasını tekrar indir. çalıştırırken sağ tıklayıp run as admin demeyi unutma.
Reply author: Cutenski Burda onunla ilgili bilgi var sanırım cihancım bak bakim..
Reply author: n/a quote: creative 5,1. ![]() Last Fm Myspace
quote: Ahh be imdatcım 20tl. ye 79$ lık kart kullanmak cezbedemedimi neyse iyi günlerde kullan
quote: bu sorunun temel çözümü windows altında yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup o hesap ie oturum açarak yüklemek. daha sonra o hesabı silip normal şekilde oturum açıp oynayabilirsin. aynı sorun bende de vardı, yaklaşık 1 saatimi bu sorunu çözmeye ayırdım, internetten birçok foruma baktım çözümü budur diyorlar. lakin ben bunu 3-4 kez denememe rağmen bir randıman alamadım, sonra bir baktım ki dosya tam inmemiş, %70 civarlarında kalmış. tamamını indirdikten sonra çalıştı :D
Reply author: CrimsonKing Vista açılış sorunu!
Reply author: Dr. Feelgood şurda şöyle bişet buldum; ![]()
quote: O ekranda ctrl+alt+del yaparak görev yöneticisi başlat daha sonra üstten uygulamalar kısmında yeni göre i çalıştır ve orata 'control'yaz karşına denetim masası açılacaktır.Oradaki kullanıcı hesapları bölümünde yeni bir kullanıcı hesabı oluşturup bilgisayarını yeniden başlat ve bu yeni oluşturduğun hesaptan açmaya çalış denemediysen başarılar rasgele =)
Reply author: moon dreamer ay sinir oldum haa! bilgisayar tutturdu bi, saat ve tarih ayarınız doğru değil diye, doğru olmasına rağmen delirtti beni. yok mu bunun bi hal çaresi a dostlar?
Reply author: Satyr yavrucum masaüstündeki saat göstergesini çift tıkla. açılan özelliklerde Internet Time sekmesini tıkla. "automatically synchronize..." seçeneğini aktif hale getir. bir daha sormaz sanıyorum.
Reply author: moon dreamer zaten öyle yeaaptıydım. sonra yine hata verdi. sonra bilgisayarı resetledim. hala aynı uyarıyı veriyo; ama en azından lastfm e skropluyo şarkıları. bu da bişidir. sağol ama yine de cağğnım.
Reply author: CrimsonKing Yasaklı sitelere girmek için dns ayarlarını hangi sayılarla değiştirmeliyim?
Reply author: Animatronic 4.2.2.1
Reply author: moon dreamer bu yutub, lastfm, maysipeys gibi sitelere girmek için en iyisi makat yüklemek. tenks tu hiçişleri.
Reply author: Alexander Supertramp 7.5 gblik bir dosya indiriyorum utorrent kullanarak. Yalnız sorun şu ki ortalama 6-8 kb ile download yapabiliyorum (çok nadir olarak 70-80 kb oluyor). Gerekli bütün ayarlamaları da yaptığımı düşünüyorum. Şu an olumsuz bir durum gözükmüyor. Neden böyle olduğu konusunda bir fikri olan var mı? Torrentlere pek aşina değilim
Reply author: n/a Yasakları siteler giriş için hiçbir şey yüklemenize gerek yok! Sadece, ARAÇLAR--- INTERNET SEÇENEKLERİ--- BAĞLANTILAR--- YEREL AĞ AYARLARI--- OTOMATİK YAPILANDIRMA KOMUT DOSYASI KULLAN VE AYARLARI OTOMATİK OLARAK ALGILA seçenklerini işaretleyip. Adres satırına da http://pac.byterelay.com/ yazdığınızda sorunsuz giriş yaparsınız. Programla uğraşmayın.
Reply author: Furky
quote: Torrent konusuna daha aşina birileri mutlaka vardır ama ben de yanıtlayabilirim, ayarlar ile pek alakası yok şöyle ki; tamamen indirmek istediğin dosyanın seeds (kaynak) sayısı ile doğru orantılı.. Ne kadar çok seeds o kadar hızlı inmesi demek. Tabi ki bağlantı hızın el verdiği kadar.
Reply author: Alexander Supertramp Eyvallah. Şu anda bende 3375 Seeds gözüküyor. Yalnız 35 bin adet peers bu duruma yol açıyor olabilir :D
Reply author: mechanix indirdiğin torrent'e daha fazla tracker ekleyerek hızını artırabilirsin aslında ama 3375 seeds olduğuna göre sorun bu değil. yine de denemeye değebilir.
Reply author: Furky
quote: Nasıl yapıyoruz bu tracker zıkkımını?
Reply author: Alexander Supertramp 1 kb ile indiriyor ya. Hay mk böyle işin ben
quote: şimdi öncelikle www.torrentz.com kullanıyoruz torrentleri aramak için. bu bir nevi google vazifesi gören bir torrent arama motoru, the pirate bay, mininova vb. bildiğimiz sitelerde aratıyor torrent dosyasını. istediğimiz dosyayı aratıp bulduktan sonra çıkan sayfada "Torrent Trackers" adı altında bir dizi tracker'ın listesini veriyor. bu trackerları ordan direktoman kopyalıyoruz. daha sonra da örneğin utorrent'te downloads sekmesinde inen torrent'e sağ tıklayıp özellikler dediğimizde karşımıza çıkan sekmede "trackers" veya türkçe versiyonda izleyiciler yazan yerin altındaki boşluğa kopyaladığımız torrentleri yapıştırıyoruz. utorrent haricindeki clientleri kullanmadığım için bilmiyorum ama buna benzerdir muhtemelen. bu yöntemle tüm torrent sitelerinin trackerlarından faydalanmış oluyoruz, diğer türlü örneğin the pirate bay'den indirdiyseniz yalnızca the pirate bay'in trackerını kullanmış oluyorsunuz, haliyle daha az peer / seed vb. oluyor. edit: tracker listesinin hemen altında "You can get a µTorrent compatible list here." linkine tıklayıp trackerları ordan kopyalarsanız daha iyi olur uğraşmamak açısından, diğer türlü seed / leecher sayılarını falan da kopyalıyor tek tek düzeltmeye uğraşmazsınız.
Reply author: Furky Eyvallah, süper açıklama olmuş
Reply author: Dr. Feelgood 3000 seeder iyi bi rakam olmasına rağmen 35.000 leecher olayı bozar, ilk başlarda 20kb altı çekerken leecherlar downloadı bitirdikçe hızın yükselecektir, public torrent sitelerinde yeni çıkan torrentler genelde çok çok yavaş başlayıp 1 hafta sonra ortalama hıza ulaşıyor. ![]()
Reply author: DeathStaR mechanix bu torrent muhabbeti sayesinde bol bol sevap kazanacaksın. FM için de sana sevap kazandırmayı isterdim ama maalesef sen çözümü önerene kadar ben "amınaa gorum bülent başkaan!" diyip indirdiğim herşeyi silmiştim.
Reply author: mechanix ne demek efenim, faydam dokunduysa sevindim
quote: bu arada doktor güzel söylemiş, dediğim yönteme rağmen ben de football manager'ı olması gerekenin epey altında bir hızla indirdim yaklaşık 10 15 tane tracker eklememe rağmen. sonra e hani tracker ekledik de noldu demeyin :p
Reply author: CrimsonKing Arkadaşlar, indirmeyin, orijinal alın.
Reply author: Hixxxer http://merlininkazani.com/news_screen.asp?NID=23146 : P : P
Reply author: Dr. Feelgood dark tranquillity'nin where death is most alive adlı dvd'sini indirdim konser öncesi hazırlanayım diye, dvd tahmin ettiğim gibi img formatında 2 disc şeklinde geldi, img formatını daemon tools'a gösterip sanal sürücü yaratarak dvd oynatıcıyla açtım izleyebiliyorum bi sorun yok, peki bu img dosyasını avi, xvid, mpeg vs. gibi tek parçalık bir video formatına dönüştürebilir miyim? ![]()
quote: http://convert.software.informer.com/download-convert-img-to-avi-or-dvd/
Reply author: StarfreedoM Şu lanet gamez.exe virüsünden kurtulma yolunu söyleyene biraver + patates kızartması ısmarlayacağım.
Reply author: CrimsonKing Şarkıları Winamp' a sürükleyemiyorum... Liste' nin içine atamıyorum yani. Winamp' ın en son versiyonunu kurdum da.
quote: Bi gözat istersen.. http://www.hardwaremania.com/forum/yazilim/isletim-sistemi-and-uygulamalar/guvenlik/games-exe-fujack-trojan-temizleme-yolunun-bulunmasi-gerekli-86755.html
Reply author: Dr. Feelgood
quote: eyvallah da bu sitede direkt img to avi adına birşeyler yok, ortaya karışık yapmışlar hepsi de shareware neredeyse, ama çözdüm olayı, "aimersoft dvd ripper" çılgın bi program, dvdyi gösteriyorsun neye dönüştüreceğini soruyor, video ve ses formatı, çözünürlük, bitrate vs her boku ayarlayıp okeyliyorsun ve 4.37'lik bir dvd'yi 1 saatte çeviriyor, sevdim. ![]()
Reply author: Evil Elvis microsoft outlook kendi kendine çalışıyor. kapıyorum açılıyor. bilgisayarı kullanamaz oldum!!!
Reply author: Izzy pcne cin girmiş. okut üflet :)
Reply author: Dr. Feelgood evil elvis sağlam virüs yemişsin, google'da sorunu arattım ama kayda değer bişey yok, bayaa kişinin başına gelmiş ama. ![]()
Reply author: Evil Elvis şimdilik outlook.pst dosyasını dos üzerinden kopyaladım ve outlook'u sildim. ben de duydum aynı sorunu yaşayan bikaç kişi daha
Reply author: Izzy erdem, hemen önemli dosyalarının yedeğini alıyorsun.
Reply author: ECONOMIST Merhabalar herkese;
Reply author: Lómion Economist eğer bilgisayarda önemli dosyaların varsa onları kurtarmak için şöyle bir yöntem deneyebilirsin. ![]()
Reply author: n/a Toshiba marka external hdd var. Son 2-3 haftadır kendi kendine kapanıyor. Disk birleştirici yaptığımda da bağlantısı kopuyor, pc görmüyor hdd i. Ne önerirsiniz.
quote: Kutulu box şeklinde bi alet mi bu?
Reply author: n/a EVet
Reply author: MQ+ fiziksel problemi var anlaşılan başka bi box.ta dene gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Izzy
quote: power sorunu olması muhtemel. adaptörlü modellerdense adaptörüne bir bak, kablolarda sorun var mı incele. olmazsa usb kablosunu değiştirip dene. hiçbiri işe yaramazsa chkdsk yap. ![]() Steven is about as rock & roll a personality as you can get. All he lived for was sex, drugs and rock&roll - in that order. Maybe drugs, sex and rock & roll. Then it was drugs and rock & roll. Then it was just drugs. - Slash
quote:Chkdsk yaptığım sırada makina kendiliğinde bağlantıyı kesiyor ya da hdd bilemiyorum. USB ile pc'den kullanıyorum. Kabloda sorun olabilir dediğin gibi kablo bakayım, olmazsa artık başka bir şey düşünürüm. Tşk :) devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.
Reply author: MQ+ fiziksel sorun yaratabilecek herşeyi dene kısacası :) gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Cutenski Yapabilirmisin bilmiyorum ama hdd yi kutudan çıkartıp direk pc ye bağlayıp bakmak lazım ama kutuda arıza olması düşük bir ihtimal..
Reply author: dolunay Google Public DNS - 8.8.8.8 & 8.8.4.4
Reply author: c-none benim yine saçmasapan bi sorunum var, umarım yardım edebilen biri olur. şimdi yeni laptop alalı daha 1 ay oldu olmadı. üç gündür garip bir şekilde donmaya başladı. her şey "yanıt vermiyor" halinde duruyor. bir süre sonra mouse da hareket etmez oluyor ve öyle kalıyor. bazen bilgisayar açıldıktan yarım saat sonra, bazen bir saat sonra, bazen de 10 dakika sonra oluyor bu. neden olabilir efem bu? aşırı ısınmadan dolayı olabilir diye düşündüm ama alakası yok, cihaz buz gibi. virüs olabilir diye düşünüyorum. çünkü bilgisayarda açık olan tek koruma windows defender, o da aşırı işlevsiz sanırım. yardım ederseniz çok mutlu olurum. teşekkür ederim.
Reply author: Alexander Supertramp Şu dünyada Mac'ten gayri yar varmolağ varmolağ varmolağ
Reply author: c-none bence de ama şu konuda yardım edilmesini arz ediyorum :)
Reply author: Alexander Supertramp Şimdi internete baktım da biraz. Driver sorunu olabilir mi seninkisi acaba diye düşünüyorum. Bazı laptoplarda XP problem yaratıyormuş diye okudum. Eğer XP kuruluysa bence bu da göz önünde bulundurulması gereken bir durum. Bunun dışında en sağlıklı yanıtı google'da laptop'ının markasını ve sorunu birlikte aratarak bulabilirsin diye düşünüyorum ki sen de akıl etmişsindir muhtemelen bunu :)
Reply author: Mega Volkan bi antivir kur scan et, çıkanları sil, öle porno sitelerinden çıkmazsan bişiler kaparsın tabi :))
Reply author: Izzy 1- sistem açılır açılmaz task managerı aç. processlerin cpu kullanımlarını izle. aşırı cpu kullanan processler varsa kapatmayı dene. sorun bu şekilde çözüldüyse o processi oraya kim eklemiş araştır. worm vs olabilir. bazı processler kendini kapattırmaz, bazısı da kapattığında tekrar açar. bunlara karşı ad-aware gibi programlar kullanıyoruz.
Reply author: MQ+ madem yeni almışsın hiç uğraşma donanımsal olma ihtimali yüksektir donmaların ver geri eşşoğlular değiştirsinler yada arıza yapan parçayı bulup onu değiştirsinler gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: c-none ya bitdefender kurdum, ama ücretsiz versiyonu. scan'i açtım tam bir buçuk saat sonra 2 tane infected dosya buldu. ama daha işlem yapmama izin vermeden dondu. ben de sinirden geberdim. hangi dosya olduklarını da göremedim.
Reply author: moon dreamer bazı filmler kendiliğinden altyazı yamalı geliyo. nasıl kaldırabiliriz ya da silebiliriz işte o altyazıyı?
Reply author: Sacca altyazı gömülüyse kaldırabileceğini sanmıyorum , ha öyle bir şey varsa söyleyin biz de bilelim.
Reply author: wretched altyazı video dosyasının içerisindeki karelere kodlanmış ve ayrı metin dosyası olarak eklenmemiş ise kaldırılabileciğini sanmıyorum. siyah şerit olarak düzenleyebilirsin ama o alandaki görüntü gider :)
quote: Ben şöyle çözüyorum o olayı(kare monitör kullandığını düşünerekten) BS player kurup geniş ekran görüntü moduna sokuyorum filmi. Ardından altyazılarıda o aşağıdaki siyah çizgilerin üzerine yerleştiriyorum mis gibi oluyo:) Ha geniş ekran monitör kullanıyorum dersen ona bi çözümüm yok(Bilgisayarda geniş ekrandan nefret ediyorum şahsım adına) ![]()
Reply author: n/a windows 7 kullanılan bilgisayara MS office XP yüklenir mi hacılar ?
quote: %99 ihtimal yüklenmesi lazım vistaya kurmuştum win 7 ye kurar sanırım..
Reply author: Izzy imdat, evet mümkün. şu makalenin yardımı dokunabilir,
Reply author: Nathan Explosion firefox en çok kullandığım iki websitesine (blabber ve warez) her girişimde çökmeye başlayınca opera'ya geçtim. çok da sevdim.
Reply author: dolunay nathan;
Reply author: exsaddam en hızlı browser seçilmiş opera , yeni sürümünde flash içerikli oyunlarda kafayı yiyor bazen ama hız konusunda 1 numara.
Reply author: Nathan Explosion saol dolunay. peki ya şu parola meselesi:/
Reply author: mechanix kafayı yemeden birisi bana yardım etsin lütfen.
Reply author: lil siztah anlattığına bakılırsa yeni güç kaynağında bir problem olduğu açık.
Reply author: mechanix komple br bilgisayarcıya götüreyim en iyisi, zira esli güç kaynağı ile de ekrana görüntü gelmiyor :/ yine de yardım için teşekkürler :)
Reply author: Schizophrenia Albüm klasöründe, albüm kapağının da gözükmesini istiyorum... Nasıl olcek bu iş.
Reply author: more than human klasör'e sağ tıkla özelliklerden özelleştir'e gel zaten gerisini yaparsın
Reply author: townshend Oyun için PC almayı düşünüyorum.Araştırdığım bazı yerlerde oyun için PC alacakların Haziran ayına kadar beklemesini tavsiye etmışler,yeni sistemler mi geliyor artık bilemiyorum.Bilgisi olan var mı bu konuda,ne yapmalıyım?
Reply author: lil siztah muhtemelen yeni ekran kartlarının gelmesi falan bekleniyordur.
Reply author: townshend Yardımcı olduğun için çok sağol :D
Reply author: mechanix ağzı yanmış biri olarak psu'ya önem vermeni tavsiye ediyorum. ekran kartımı (çok büyük ihtimalle) o yüzden yaktım, allahtan garanti kapsamı içindeydi de yenisini verdiler. düşük Watt'lı olmamasına dikkat et psu'nun. ayrıca alacağın ekran kartının modeli ile birlikte üretici firmasına da dikkat et, şahsen benim aldığımın fanı çok ses yapıyor. başlarda önemsiz gibi gelse de çok sinir bozucu bir hal alıyor zamanla. bir de eğer bütçe kısıtlaman pek yoksa dört çekirdekli bir işlemci almanı tavsiye ederim, madem ki uzun süre götürmesini istiyorsun. zira upgrade etmesi en masraflı parça demek yanlış olmaz sanırım. böyle aklıma ilk gelen yüzeysel şeyleri sıraladım, daha spesifik bi konuda fikir istersen yine yardımcı olmaya çalışırım, iki model arasında kalmak vesaire gibi. bütçe hakkında bilgim olmadığından pek detaylı yardımcı olamadım. bir de lil siztah'ın dediği gibi donanım olayının sonu yok, o bekleme olaylarını pek tavsiye etmiyorum. belki fiyatta küçük bir düşüş olur ama bu sefer de az çok eskimiş olacak alacağın donanımlar.
Reply author: townshend Eyvallah mechanix.Çok uzak kaldım teknolojiden,tüm sistemler değişmiş bir halt anlamıyorum.Pek bütçe sorunum yok,2000 tl şöyle canavar bir bilgisayar için yeter mi dersiniz?
Reply author: mechanix fazlasıyla yeter :) bana kalırsa 1.500'ün üzerine çıkmana gerek yok canavar bir sistem için ama tercih meselesi tabi, param varken alayım kafam rahat olsun diyorsan ayrı dediğim gibi sınırı yok bu işin.
Reply author: justice_529 msne giremiyorum şöyle bir hata kodu çıkıyor Error code: 81000306. Ancak aynı pc'den başka msn hesaplarıma girebiliyorum nedeni nedir acaba? Şifrede de sorun yok maillerime bakabiliyorum.
Reply author: MQ+ kişi listen kullanılabilir değildir msn'in kronik hatalarından biri birkaç saat sonra dene sorun çıkmaz yüksek ihtiimalle gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: Guybrush Threepwood youtube jacker patchli youtube'um açılmıyor
Reply author: Schizophrenia
quote:Denedim ama olmadı başka yöntem bilen var mı?
quote:PC G0LD dan alma da nereden alırsan al.
quote: daha almadıysan bana mesaj atabilirsin, durumuna uygun bir şeyler ayarlayalım. belki bir tanıdığa gönderirim. ------------------------------------------------------------------------------ ![]() Dinamik aralığıma dokunma!
quote: jacker falan kullanma, direk hosts listesini güncelle. 1 senedir hiç sorun yaşamıyorum. ------------------------------------------------------------------------------ ![]() Dinamik aralığıma dokunma!
quote: mp3'lerin yanında gelen bir gif ya da jpg dosyası olması lazım. özelleştir'den girip onun yolunu göstermen lazım. akabinde normal bir bilgisayarda klasör yerine albüm kapağı çıkar. çıkmıyorsa registry'de falan bir gariplik vardır. ------------------------------------------------------------------------------ ![]() Dinamik aralığıma dokunma!
Reply author: justice_529
quote: evet sorun düzeldi bide şöyle bir problem var. Wireless'tan internete bağlanırsam msn anında açılıyor ama aynı pc de kablolu bağlantı kullandığımda msn'in açılması 3-4 dakikayı bulabiliyor bunun nedeni ne olabilir? işletim sistemim windows 7 http://amigaoyunlari.blogspot.com/
Reply author: townshend
quote: Eyvallah abi henüz almadım,vize mize işlerini halledeyim konuşuruz.
Reply author: Schizophrenia Ipod Nano kullanıyorum.
Reply author: mechanix biraz internetten baktım, şöly bişiler denmiş:
Reply author: MQ+
quote: kablosuz ağ bağlantın ile yerel ağ bağlantının DNS'lerini bi kontrol et ikisini de aynısı yap ya ikisi de geç açılır ya da ikiside anında açılır =) gençken diyo işim var! ihtiyarken diyo çişim var! gençken gelme, ihtiyarken gelme... ölünce geleceksin musallaya! soracaklar nası bilirdiniz rahmetliyi!!! -e görmedik ki herifi nası biliriz? :) hastasıyım hocanın bkz. -> http://www.youtube.com/watch?v=9WAigSGgs3I
Reply author: John Voxville
quote: Electro World veya Media Markt'ı tercih et derim. Gerek fiyatları, gerek satış sonrası müşteri ilişkileri, gerekse çalışan personelin yaptığı işe hakimiyeti açısından Electro World mağazaları bugüne dek görmediğim güzellikte çalışıyolar. Hazır sistem alacaksan nerden alırsan al pahalıya gelir. Parçaları tek tek seçip toplattırmak her zaman iyidir. Electro World'ün bu işten iyi anlayan personelleri var. Media Markt'ın personellerini pek iyi bilmiyorum ama fiyatları ve satış sonrası desteğinin iyi olduğunu görüyorum, duyuyorum. Adım yine kötüye çıkacak ama bildiğimden şaşmayım, seni de çile çekmekten belki kurtarmış olurum. Ne alacaksan al, Teknosa'dan alma. Fiyatları yüksek, personelin sattığı mal hakkında bilgisi az ve en önemlisi arızalı bi ürünü geri götürdüğünde Reha Muhtar'ın programına çıkmış satanist muamelesi görüyosun. Vatan Bilgisayar için de hemen hemen aynı şeyleri söyleyebilirim ama oradan uzun zamandır alışveriş yapmıyorum, tanıdık kimseye de tavsiye etmiyorum, bilemiyorum şu anki hizmet kalitesi nasıldır. Fiyatları fena görünmüyor ama. Bimeks bazı ürünleri ucuza, bazılarını da fahiş fiyata satıyor. Bimeks'le garanti/iade/bozulma gibi bi durum yaşamadım pek. Ama bu Bimeks'ten pek alışveriş yapmadığım için olabilir. Sorun yaşayan da görmedim etrafta. Yalnız bilgisayarı kendin toplamayıp direk "burda yapılmışı var" şeklinde alacaksan Bimeks epeyce kazık olacaktır. Bu söylediklerimin hepsi Ankara'daki mağazalar için geçerli. Belki başka şehirlerde çok enteresan Teknosa'lar falan vardır bilemiyorum. Bildiğim bu.
quote: şişli-cevahir teknosa için de aynı şeyler söylenebilir. gözümün önünde çeşitli skandallara imza attılar. kadıköy'den alacaksan gold ve eksen'den alabilirsin, ikisiyle de sorun yaşamadım. ------------------------------------------------------------------------------ ![]() Dinamik aralığıma dokunma!
Reply author: Cutenski yakın zamana kadar exa da bayiliğim vardı yardımcı olurdum ama uyandılar:D fekat exa nın nakir indirimleri filan iyidir..
Reply author: Izzy evet exa'yı unutmuşum, son sistemimi onlardan topladım, fiyatı da iyiydi, sorun da çıkarmadı.
Reply author: _hiç_ youtube açılmıyor 10 gündür falan.sadece bende mi açılmıyor?
Reply author: Dr. Feelgood http://pac.byterelay.com/ vekil sunucusuyla sorun yok normal açıyor. ![]()
Reply author: mechanix bende sadece dns değişikliği ile sorunsuz açılmakta.
Reply author: Izzy bende 1,5 senedir açılıyor. herhangi bir sorun yaşamadım. hosts dosyana bir bak.
Reply author: _hiç_ dns ayarları değişmişti,sorunsuz açıyordum.nolduysa 10 güünde oldu.diğer ayıpçı siteleri açıyor ama,sorun da o,sadece yutub açılmıyor.vekil sitelerle açarız artık dediğiniz gibi.uğraşamıcam başka :)
Reply author: exsaddam nba oynarken pc kapanıp açıldı , windowsa gelince tekrar başlatıp duruyor.işlemcimi yandı , harddiskmi?
Reply author: Hixxxer ram olabilir mi acaba
Reply author: Cutenski Windows'un resetlenmesi yüksek ihtimalle yine windows la alakalı olur öncelikle güvenli modda açılıp sistem geri yükleme denenebilir olmazsa format c: =)
Reply author: exsaddam yapma yahu , ayvayı yedik desene.güvenli kipi yemedi denedim.o zaman formatı bascaz :(
quote: Sisteminizi ghost32 yle imajlayın ayvayı yemeyin o halde:D
quote: ekran kartının fanını, yoksa da ısınma durumunu bir kontrol et. muhtemelen ekran kartı kaynaklı bir problem bu. ..nothing is as bad as it seems...
Reply author: Hixxxer Aynı olayı bugün baktığım bir bilgisayarda gördüm. Windows'a format attım düzeldi. Ekran Kartı driver'ını yükleyip pc' yi resetlediğimde pc'nin eski hali geldi. Komadan uyanan alete anlam veremedim valla :D
Reply author: Nathan Explosion youtube'a giremiyorum. dns ayarlarını değiştirdim olmadı. makat'ı kurdum, olmadı. nerde hata yapıyorum anlamadım canım sıkkın:/
Reply author: more than human bişey kurmana gerek yok http://www.navige.com/ burdakileri uygula girmediğin delik kalmaz :]
Reply author: Nathan Explosion eyvallah. lomion sağolsun halletti:)
Reply author: Spectrum ya ben previewa tıkladığımda küçük bişi açılması gerekirken tam sayfa açılıyo. bilen var mı nasıl eski haline gelir bu...
Reply author: Nymphadora oldukça büyük bir bilgisayar sorunum arkadaşlar ve biri yardım ederse çok mutlu olurum. 2 gün önce bir siteye girerken antivirüs programım(avast turuncu) trojan alarmı verdi 4 tane olduklarını söyledi. virus chest e götürdüm dedi baktım orada yok, programı didik etttim bulamadım. sonra kapattım yattım uyudum dün akşam bilgisayarı açtığımda çok garip şeylerle karşılaştım. bilgisayar açıldı şifremi girdim saatin yanındaki ikonların belirmesini bekledim belirmedi. masa üzerindeki jpeg dosyalarını ve diğer dosyaları açabiliyorum hatta anitvirüs programımı bile açıp virüs taraması yapabiliyorum ama bişey bulamadım diyor. güvenli modda açmayı denedim onu da yapmadı bilgisayar. başlat menüsünü tıklayamıyorum. alttaki mavi bölüme tıklayamıyorum ctrl+alt+delete yapınca hiç bir tepki vermiyor ve kapatamıyorum bilgisayarı(laptop) açma tuşuna uzunca basarak kapatabiliyorum zaten açınca da bişey yapamıyorum. ne olmuş bilgisayarıma? ne yapmam gerekiyor ? yardım ederseniz çok sevinebilirm
quote: Bilgisayarını aç ve sürekli f8 tuşuna bas karşına gelişmiş önyükleme seçenekleri gelicektir.Güvenli mod u seçerek bilgisayarını açmayı dene.şayet açılırsa başlat/tüm programlar/donatılar/sistem araçlarından sistem geri yüklemeyi başlatarak bilgisayarını eski bir tarihe almayı denemelisin.Güvenli modda açılmaz ise format c: kaçınılmaz maalesef.Buarada virüs programı olarak avast yerine nod32 internet security yi öneririm rasgele =)
Reply author: Nymphadora güvenli modda açılmayı başarsaydı benim sevgili bilgisayarım ben bu dediklerinin hepsini yapacaktım cutenski. her ay antivirüs programı değiştirmektn bıktım avg, kaspersky,nod32, avast,bitdefender offf
quote: Pehh o zaman geçmiş olsun bu durumu yaşıyorsan o halde işletim sisteminin imajını alıp ghost32 programını kullanmanı öneririm 15-20 dk. da bütün programların kurulu şekilde sistemini yenileyebilirsin..
Reply author: Blackie 208.67.222.222
Reply author: Nymphadora
quote: recovery sistemimi ben ghost ile yapmıştım yuppieh o halde ?
quote: Ghost u format atma ve program kurulumlarıyla fazla uğraşmaman için önerdim o halde? yi anlamadım?
Reply author: Nymphadora soru işaretini parmağım sürçmüş. pardon ünlem işareti olacaktı.
Reply author: Schizophrenia Mevcut kullandığım masaüstü bilgisayarımın internal harddiskini duyduğum kadarıyla halihazırdaki externat hdd ler gibi kullanabiliyormuşuz. nasıl oluyor bu iş, usb aparatı filan mı almam lazım.
quote: Onunla ilgili harddisk kutuları satılıyor onlardan birtane alıp usb harici harddisk gibi kullanabilirsin..Eski pc inle ilgili arızada raslantısal açılıp kapanıyor be buda belli bir süre içinde oluyorsa muhtemelen ısınma sorunuyla ilgiliolabilir yani ekran kartı yada işlemcinde problem var sanırım bakmak lazım büyük bir arıza değil gibi..
Reply author: Nathan Explosion film indirdim, iki parça. ama rar gibi inmedi de, explorer dosyası gibi indi. nası birleştiriyorduk bunları?:/
Reply author: Blackie 001, 002 falan yazıyor mu dosya sonunda? Yazıyorsa HJ-Split programıyla birleştirebilirsin.
Reply author: Izzy http://www.fauland.com/af7.htm
quote:Laptop aldığım için eski pc için pek fazla umudum kalmamıştı. Bahsettiğim konu için de biraz araştırma yaptım ve bunu buldum http://urun.gittigidiyor.com/USB-Ide-Sata-Hdd-Kablo-Adaptor-Cevirici_W0QQidZZ28131190 işin güzel tarafı sadece hdd değil internal durumdaki dvd ve cd sürücüleri debağlayabiliyor muşuz :)
quote: Evet bu aletlerde iyi ama hdd için kullanacaksan kutu şeklinde olanlar daha kullanışlı çünkü bu linklekine takarsan hdd yi bu alet ayrı yerde hdd ayrı yerde dağınık olur yer sorununda varsa..
Reply author: Hixxxer Önerdiğiniz hdd box var mı peki ? araya girdim ama
quote: Marka hiç önemli deil sonuçta bir kutu içinde de bie çevirici devre var sadece yanlış kutuyu almamaya dikkat 1-notebook hdd leri 2.5 inç masaüstü pc hdd leri için 3.5 inç lik kutu almak lazım aman =) 2-HDD lerde 2 tip bağlantı şekli var IDE\SATA olarak hdd niz hangi bağlantı şekliyle çalışıyorsa ona uyumlu olanı almak lazım.. IDE; http://www.vatanbilgisayar.com/uptronic-g-d201-g-d201-3.5-usb-2.0-ide-harddisk-kutusu-gri/productdetails.aspx?I_ID=43359 SATA; http://www.vatanbilgisayar.com/quake-gd35617-sata-3.5-sata-usb-2.0-siyah-harici-disk-kutusu/productdetails.aspx?I_ID=43259
Reply author: Hixxxer Anladım : ) . Sorunum sebebi kalite farkından dolayı oluşabilecek yanmalardı ? Öyle bir sorun galiba parmak basmadınız çünkü. O zaman alayım Ankara' ya geçince
quote: evet içinde basit bir devre olduğundan ve 12v la çalıştığından pek arıza yapacak aletler değiller ;)
Reply author: MFH BIOHD-2 error basima bela oldu, umarim harddisk tamamen gitmemistir, resimler videolar anam :(
Reply author: Schizophrenia Selam gençler...
Reply author: CrimsonKing Winamp da şarkı dinlerken direkt olarak, şarkıyı durdurmadan kapatınca, tekrar programı açtığım zaman şarkının kalan yerinden devam ediyor. Bunu önlemek için ne yapmalıyım?
quote: daemon tools ile açarsan .iso dosyalarını cd'ye yazmana gerek kalmaz, cd takmışsın gibi görür bilgisayar. ama istersen power iso ile dvd'ye yazabilirsin
Reply author: Schizophrenia .RSD uzantılı dosyalar çıkıyor. Onları açamıyor.
Reply author: Dr. Feelgood Dün akşam torrent'e bi dvd attım, net hızım 100 mpbs olduğundan 100'den hızlı indirmemesi gerekiyor ama 130'la indiriyordu, çok ilgilenmedim neyse, bugün 2-3 film attım filmler 900'le geliyor, bir filmin inmesi 12 dakika sürüyor sabahtan beri böyle hard disk doldu lan :p ![]()
Reply author: Paxton Fettel 100mb/s hızda 900 mb/s indirmesi imkansız :Ç
Reply author: Dr. Feelgood bence de imkansız da gözlerimle gördüğüm için.. :) ![]()
Reply author: Paxton Fettel vay mk ben günlerdir bekliyorum :D
Reply author: Dr. Feelgood yardım edin sorunum çok büyük: ![]()
Reply author: Paxton Fettel asldahjksd ahahaha normal bu.. mb ile kb'ları karıştırıyorsun sadece :D
Reply author: Schizophrenia laptop da diyelim müzik dinliyorum parça bittiğinde veya ben kapadığımda yaklaşık 7-8 saniye süren ve başladığı andan bittiği ana kadar artan bir sinyal sesi geliyor.. bu film izlediğimde youtube dan bir şey izlediğimde de oluyor sorun nedir dostlar.
Reply author: Izzy kesin bir yorum yapmaya yetmeyecek kadar az bilgi vermişsin ama aklıma gelenler şunlar:
Reply author: Izzy youtube videoları (browserda) flash kullanır. flash player ve filmleri izlediğin medya oynatıcın hangi ses aygıtları üzerinden çalıyormuş, ona da bir bak. az bir ihtimal ama bu aygıtın yerine başka birini seçince hallolabilir.
Reply author: CrimsonKing Winamp 5.58 versiyonda sorunsuz çalışan lyrics plugin bilen var mı?
Reply author: Schizophrenia Bu sorunu daha önce de yazmıştım ve hala devam ediyor :)
Reply author: Nick Bulamadık Bilgisayar sorunu demişken, kilitli pdf dosyası çözmeyi bilen var mı? yöntem nedir?
Reply author: Furky Netbook kullanıpta mkv (hd) filmleri izleyemiyorum diyen varsa coreavc kurup, http://farkbul.net/anlatim-ve-makaleler/2222-netbook-da-takilmadan-hd-720p-1080p-video-izleme.html linkindeki ayarları yaptığınızda cayır cayır oynatıyor haberiniz olsun, denedim gördüm...
Reply author: Sly777
quote: 1.soruya cevap : Sarki aktarirken kullandigin program ne? Eger itunes ise problem yaratiyor olabilir. Sharepod'dan değiştirdiğinde direk ekliyor. 2.soruya cevap : Büyük ihtimal oynadığın oyunun çözünürlüğü ile senin laptopun çözünürlüğü uymuyor. Oyunda kare ekran boyutunda bir çözünürlük seçtiğinden dolayı yatay ekranda sağ sol siyah kalıyordur. Oyunun çözünürlüğünü değiştir düzelir. Stamped Monkey http://www.myspace.com/stampedmonkey
quote: http://www.decryptpdf.com/ bunu kullanabilirsin. Internetten kırekli versiyonu bulunabiliyor. Ancak her dosyada calısmayabiliyor. Kıl bi program anlayacağın. Stamped Monkey http://www.myspace.com/stampedmonkey
quote: Songbird kullan derim. Hem winamp'ten daha hızlı. Hem de plugin desteği çok ve daha kaliteli. Stamped Monkey http://www.myspace.com/stampedmonkey
Reply author: moon dreamer hata 324 ne yaaa? google dan baktığım çözüm önerileri de bi halta yaramadı.
quote: internet sayfasında veriyor sanırım bu hatayı? Dns girmeyi veya değiştirmeyi deneyebilirsiniz..
Reply author: moon dreamer
quote: evet. twitter'a giremiyorum. opera'dan da, google chrome'dan da, mozilla'dan da veriyor bu hatayı. dns değiştireyim de kaça değiştireyim ki?
quote: ![]() Google a ''dns girmek resimli'' yazarsan resimle anlatımlarıda var ben şunu kullanıyorum sorun yok.. 208.67.222.222 208.67.220.220
quote: dns nasıl değiştirilir biliyorum yahu :) sadece bu hatayı almamak için belli bi dns ayarı var mı diye sordum? maalesef bu da işe yaramadı. teşekkür ederim yine de.
Reply author: Satyr Mooncum şunu bir dener misin? Belki Twitter'da da işe yarayabilir. http://www.ozdtasarim.com/blog/google-ve-youtube-yasaklarini-ortadan-kaldirin.html
Reply author: Hixxxer @Satyr hiç host dosyasıyla uğraşmasın bence Host'ları öncelik alıp yurdum banını yiyince içindeki ipler offline yapıyor siteyi direk.
Reply author: moon dreamer satyrcan o bi işe yaramadı; ama siten hayırlı uğurlu olsun.
Reply author: Cutenski Profilimde adresim var ekleyebilirsiniz gerekirse pc nize bağlanıp yardımcı olmaya çalışmam olurum :p
Reply author: Hixxxer http://hotfile.com/dl/74710747/3bdf17e/Port.Wondershare-www.fastwarez.org.rar.html
Reply author: Cutenski oww şit:D
quote: şuku ne yahu? yaşlandım mı ben niye anlamıyorum böyle sözcükleri?
Reply author: Hixxxer Hahahaha abazalik gibi anlasilmasin be:)) ordaki anlami rica.
Reply author: mechanix hahahahahaha allah iyiliğinizi vermesin :D
quote: arkadaşım abazalık ne alaka yahu? hahah. ben "şuku ne lan? bira falan mı ısmarliyim yani? 5 gayme mi verem? 10 gayme mi verem?" diyerek sordum onu.
Reply author: Hixxxer Maddi abazalik ta oluyi ya APACİ ZİTAYL ondan. O degil de lonki denedin mi moon??
quote: loooonki denemedim ama linki denedim :P ya boşverdim ben. internet explorer dan sürekli gözatma geçmişi ni temizliyorum. o zaman bi süre idare ediyo. onu keşfettim. o da bana yetiyo şimdilik. sağolasın ama. yine de kaptın şukuyu. şuku artık benim dilimde bira demek. en yakın konser ve festivalde benden sağa da bi bira.
Reply author: mechanix peki bana
quote: Ay zikicem ayfon u yazamiyorum hala. Olmadi yardm ederim birayi pcye icirirsin. Amma ve lakin net soru u fitik eder insani nenimkisi de dusuo duruo bu ara sikicem ttnet i
quote: seni göremedim ki olm ne sonisphere'da ne unirock'ta. unutmuş değilim yani genç!
Reply author: Nathan Explosion beyler bana basit bi banner yapabilecek biri var mı? çok makbule geçer valla.
Reply author: Hixxxer Valla Todd Anderson yapar onu
Reply author: moon dreamer bilgisayarım ...i tuttu desem yeridir. bir haftadır "klik" sesi ve uyarı alıyormuşum gibi sesler duyarken, az önce sanırım bir porno sitesi reklamı duydum. şimdi de amerika'dan haberleri duyuyorum. bu ne ya?
Reply author: Izzy bilgisayarına john holmes girmiş! :)
Reply author: moon dreamer şimdilik en beleşinden ne kurabilirim? idareten hani?
Reply author: Izzy şimdilik bununla idare et,
Reply author: baalzebub microsoft security essentials varken diğer anti-virüs programlarıyla hiç uğraşmayın. ne sistemi kasıyor ne de virüsleri bulduktan sonra silemiyorum ben bunu diyor. nod32'nin ilk hali gibi mükemmel.
Reply author: Cutenski Kullanıdığınız işletim sistemi orjinal ise microsoft security essentials eğer değilse spyware doctor 2010 u öneririm serial ı bulunuyor..
Reply author: Schizophrenia You Tube'a girebilen var mı? 3 tane DNS denedim maalesef.
Reply author: exsaddam bilgisayarı yan yatır panpa
Reply author: Blackie format at
Reply author: Izzy gayet normal açılıyor.
Reply author: Schizophrenia LG dizüstü kullanıyorum.
Reply author: CrimsonKing winamp da şarkının üzerine sağ tıklayıp, gönder e geldiğim zaman notebook kitleniyor.
Reply author: Izzy göndere geldiğin zaman nelerin çıkacağı registryde kayıtlı. dolayısıyla registry sorunu olabilir. ya da açılacak menüdeki aygıtlardan birine ulaşılamıyordur, ondan olur.
quote: Dostum, Winamp ı silip, registry kayıtlarını da silsem falan, tekrar kursam Winamp ı, düzelir mi? Ne dersin?
Reply author: Izzy Dene tabi. Playlistlerin varsa onları bi kaydet. Equalizer ayarlarını falan kaydet. Sonra kaldır Winamp'i. Windows'u restart et. Tekrar kur. Bir ihtimal düzelir.
Reply author: CrimsonKing düzelmedi :(
Reply author: Cutenski Daha önce böyle bir sorun yok ise sistem geri yükleme deneyebilirsin sonuç vermezse winamp yerine aimp2 öneririm..
Reply author: raven Mozilla tilkisine küfretmekten kendimi alamıyorum ve paylaşayım.
Reply author: Cutenski 10 dk. da format atmaya ne dersiniz?Ayrıca bütün sürücüleriniz+programlarınız+oyunlarınız kurulu şekilde:p şaka biyana ilgilenen olursa programla ilgili detaylı döküman hazırlayıp buraya eklicem..
Reply author: raven eklesene
Reply author: Hixxxer Çözemedin di mi sorunu eklesene diyor hahahah
Reply author: raven tüm sürücülerin ve oyunların 10 dakikada geri dönecek bi formatı istiyorum evet.
Reply author: Cutenski Önce normal formatıp herşeyinizi yükleyin mümkünse çok fazla internete bağlanamadan o zamana kadar da dökümanı eklemiş olurum resimli şekilde ;)
Reply author: raven cutenski,microsoft yeni işletim sistemi çıkardı nerdeyse,nooldu senin manuel:)
Reply author: Cutenski Arkadaşlar biraz aceleye geldi ama dokuman ı hazırladım dilim döndüğü kadar basit anlatmaya çalıştım yine takılan olursa parmak kaldırmak şartıyla sorabilir:p Dokuman word formatında buarada buyrunuz;
Reply author: raven ben kendi sorunumu kendim çözdüm bu arada.
Reply author: Cutenski Bende teşekkür ederim yalnız döküman direk senin sorununa çözümüm değildi,olsaydı antispy programı önerirdim önce ama buda sana bir çözüm kökten herneyse formatla saatlerce uğraşanlar için genel bi döküman bunu bikere yapın aylarca yıllarca kullanın buarada alkana kesin öğretmem lazım bunu quote:
Reply author: rognug winamp'tan flac dinliyorum. geçen süre çok hızlı artıyor, daha sonra o süreye ayarlıyor kendini. yani şarkının 3. dakikası civarındayken orada 5 gösteriyor, sonra takılıp şarkının gerçek 5. dakikasına atlıyor. bunu düzeltmenin bir yolu var mıdır?
Reply author: exsaddam media player?
Reply author: Hixxxer Codec
Reply author: Nightrain Opera ile ilgili bir sorunum var! 2 gündür ekşi sözlüğe ne zaman girsem opera çöküyor. Sorun nedir, çözümünü bilen var mı?
Reply author: John Voxville Bu topiğe çok topaç dönesim var. Bi tavsiyeyle başlayım. Değerli arkadaşlar, internal harddisk alacaksanız, almayı planladığınız marka ve kapasitenin external olanlarına da göz atın. Şu aralar örneğin 1 TB Western Digital internal disk 179 lirayken aynı fiyata 2 TB external almak mümkün (Cuma akşamı Ankara Migros Electro World'de bizzat gördüm). External disklerin içindeki harddisk hiç de zor olmayan bi operasyonla çıkarılıp internal hale getirilebilir. Bu haltı bu kadar geç akıl etmiş olmam benim haytalığım. Eskiden hep harici diskler pahalıydı, alıp da sökmek deli işiydi.
Reply author: exsaddam
quote: hala devam ediyor o sorun.opera 11 in bugu sanırım.
Reply author: Nightrain Evet, devam ediyor. Artık ekşi sözlük değil, çoğu sitede çöküyor.
Reply author: exsaddam hürriyet ve milliyetin sayfalarına girdiğinde diğer açık olanlar kilitleniyor.şimdiye kadar operaya laf söyletmemiştimde bu 11 feci sçtı.
Reply author: Nightrain Aynen abi. Herkese Opera kullandırmıştım, memnun kalmışlardı. Umarım düzeltirler sorunu. Yoksa Mozilla kullanacağım. Ki sevmem de.
Reply author: Sacca Chrome FTW.
Reply author: John Voxville Nightrain tabii ki WD al. Seagate'in hem cache'i düşük, hem 5900 rpm dönüş hızı var, hem de daha pahalı. Hatta anlamsız pahalı. WD 64 mb cache vermiş. WD'de dönüş hızı belirtmemişler ama 5400 olsa bile WD alırdım ben. Hatta şöyle diyeyim, bu malzemelerin ikisinin özellikleri ve fiyatları birebir aynı olsaydı da WD al derdim. Seagate o fiyata şaka gibi.
Reply author: Nightrain Kayseri de Elektro World yok, internetten satışları yok. Bimeks, Teknosa ve Vatan var. Zaten Teknosayı otomatik olarak eledim... Bimeks'e bakarım artık. :)
Reply author: Nathan Explosion external hard diskleri virüsten temizleyen bi program var mı bildiğiniz?
Reply author: Paxton Fettel normal virüs programlarıyla o işi yapabilirsin
Reply author: John Voxville Normal antivirüsler iş görür evet. Yalnız, sadece root dizine bulaşan ve pek virüsten sayılmayan, bu sebeple antivirüs programlarının da adam yerine koymadığı, genelde lamerlar tarafından Windows'un autorun özelliği sömürülmek suretiyle yazılan şoparlardan birine denk geldiysen şöyle bi çözümü var. Bilgisayarı güvenli modda açıp, Nero ile (Nero yoksa benzeri CD burning yazılımları da iş görebilir, Winrar da iş görür hatta) şoparın konuşlandığı diskin root'una girip şoparın bizzat kendisini ve yancı dosyalarını bildiği delete tuşuyla silebilirsin. Yalnız bu şoparlar internal disklere de bulaşırlar. Yani Windows'un kurulu olduğu sürücünün root'una ve varsa diğer partisyonların da root'larına bulaşmışlardır. Bilgisayarı güvenli modda açtıktan sonra ne kadar harici disk ve flashdisk varsa hepsini tek tek bağlayıp anlattığım işlemi yapman gerekir. Bu işlem sırasında yeni harddisk bağladığında Windows'un autorun'u açılırsa hiç bi komut vermeden kapatman gerekir zira autorun'la açarsan yine bulaşır şopar, başa dönersin.
Reply author: Hixxxer Autorun virüsleri oorrrrospu cocukluğundan başka bir şey değil. Ha çaresi var mı var ama dikkat istiyor mınakii
Reply author: Wrath arkadaşlar çıkış tarihleri epey eski olan carmageddon ve phantasmagoria yı indirdim. iş yerindeki pc de oynayabiliyorum onda xp var ama notbukta oynayamıyorum ondada win 7 64 bit var. ne yapmam gerekir ? illa windowsu değiştirmemmi gerekiyo yoksa başka çözümü varmıdır?
quote: Exe dosyasına gelip sağ tıklayıp özelliklere gir. orda uyumluluk diye bir alan var. Oradan Windows xp service pack 3 (yada 2) seç. Ayrıca alttaki 256 bit ve 640x480 seçenekleri dışındakilerinin hepsini seç. Bir ihtimal çalışır. Ben çoğunu böyle çalıştırıyordum. // We are born naked, wet and hungry. Then things get worse...
Reply author: Wrath teşekkürler. denicem eve gidince
Reply author: moon dreamer netbook umun adaptörünün girişi bozuldu. ben de bi elektrikçide yaptırdım. şimdi yine aynı problemi yaşıyorum. adaptör alabileceğim güvenli bi site ya da tükan var mıdır acep?
Reply author: Schizophrenia Arkadaşlar,
Reply author: Nightrain Burayla pek alakası olmasada,şu tv 100hz olduğu halde nasıl 3D olduğunu söyleyecek olan var mı? Bildiğim kadarıyla 3D olması için 120hz ve üzeri olması lazım.
Reply author: megamefta nasıl olur bilmiyorum ama istanbul bilişim'den uzak durun!
Reply author: John Voxville Hehe bu istanbul bilişim Teknosa'yı falan solladı heralde iyice. Bu ara çok popülerler :)
Reply author: Nightrain Örnek amaçlı link verdim. Uzak duruyorum genelde. :D
Reply author: Nightrain Dünden beri donanımhaber'in forumuna giremiyorum. Çerezleri, ön bellekleri vs. temizledim ama yok! Benden başka aynı sorunları yaşayan var mı? Ne yapmam lazım?
Reply author: dolunay ip'sinden girebiliyor musun?
Reply author: Nightrain Girdi. =) Ne yapmam lazım şimdi?
Reply author: Nightrain Yine ben!
Reply author: Guybrush Threepwood Internet Explorer'ımda yeni sekmede aç seçeneği kayboldu sadece yeni pencerede aç seçeneği çıkıyor bir linke sağ tıkladığımda, acep nedendir??
Reply author: praxis youtubeda video izlediğimde mozilla donuyor, kitleniyor. Nasıl çözerim bu problemi?
Reply author: c-none ben de sıçtımın youtube sorununu yaşıyorum. şu ana kadar gayet sorunsuzdu google chrome'cumla mis gibi kullanıyordum ama bir iki haftadır, galiba arkadaşım gelip windows'umu update ettiğinden beri giremiyorum. bilir kişiler şu youtube sorununda yardımcı olabilirler mi :)
Reply author: DeLi
quote: Combo Fix diye bir şey var, güzel temizledi.
quote: sorun youtube'dan kaynaklanmıyorsa, fox'u kaldırıp yeniden kurmak çare olabilir. çeşitli nedenlerle zamanla program kararsızlaşabiliyor. ..nothing is as bad as it seems...
Reply author: Hixxxer CPU ve Cache ile ilgili oluyor genellikle. Açıkta kalan programlar+mozilla ile flash player ölüm resmen.
Reply author: Blackie
quote: Adobe flash player'la ilgili bir problem olabilir, update edilmesi falan gerekebilir, google'dan bir aratırsan flash player update diye hemen yönlendiriliyorsun. aynı şekilde browser'dan da kaynaklı olabilir, tekrar kurmak yada yeni versionu yüklenmediyse yüklemek gerebilir. Bunlar da fayda etmediyse kasayı yan yatır panpa yapacak birşey yok (^^) firefox kullananlara chrome'u tavsiye ederim, ben de çok uzun süre firefox kullandım ama malesef chrome daha iyi ve daha hızlı -------- Sen bizi koru berber
Reply author: Edward the Head Bu iTunes niye hiç album artworks ve tracklist bulamıyor
Reply author: mechanix Türkiye'de iTunes store üzerinden müzik satışı yapılmadığı için. Kendini Amerika'da gibi gösterip iTunes store'da hesap açarsan ve o hesapla oturum açarsan artworkleri buluyor.
Reply author: Mogwai ama bu iş zevkli. artworkleri kendim bulayım ekleyeyim, kalitesi güzel olsun dersen TuneSleeve isimli programı kullanmanı tavsiye ederim. Ancak ürün anahtarını da bul kayıt yapmazsan 1 seferde 5 tane artwork eklemene izin veriyor. programı yükleyince haber verirsen username ve password u buradan yazarım.
Reply author: Edward the Head Çok teşekkür ederim.
Reply author: praxis
quote: Normalde chrome kullanıyodum ama hata vermeye başlayınca mozillaya geçtim Chroma "Proxy ayarlarını değiştir... > LAN Ayarları" diye hata veriyor :S -------------------------- If you look at the Billboard-Charts, position one to ten. They change every fucking day, short is every trend! Now it's time to raise your hands and tell them what we like: Heavy Metal, loud and wild.
Reply author: StarfreedoM Praxis, youtube'daki sorun yeşil ekran sorunu mu?
Reply author: praxis Yok değil, görüntü donuyor ama videodan ses gelmeye devam ediyor. Gerçi 1-2 gündür sorun düzeldi ama her an tekrar edebilir :)
Reply author: Mogwai AVI dosyasını VCD/DVD playerda izlemek istiyorum. Bu şekilde kayıt yapacak program var mı?
Reply author: daRkLove ya bu usb mouse'ları bi süre kullandıktan sonra ortaya çıkan "usb aygıt tanınmadı" hatası alma durumu nedir ya? sanırım son 3 mouse'um bu sebepten kenara atıldı duruyo.
Reply author: daRkLove
quote: bu mouse'nin cd'si de vardı, takım cd'yi. mouse'un software'ini yükledim. daha önce yapmamıştım. mouse çalışmaya başladı. amına koyim nası işler bunlar ya. ----------------------- yaparım bunu
Reply author: lil siztah haha :D ilahi yav :)
Reply author: Paxton Fettel ilk defa çözemediğim bişey çıktı. "Card games.dll" dosyası bozuk diyor ve bana freecell oynatmıyor bu Win 7 64 bitlik arkadaş bi el atıverseniz
Reply author: lil siztah hp netbook'um yuksekten kafaustu sert inis yapti. ekran isinsal surekli taranirmis havasindaki renkli cizgilerle doldu. sag alt kosede kucuk bir kisimda goruntu saglam ve oradan anlasilan, sistem sorunsuz calisiyor. makinadan genel olarak oldukca memnunum; standart ustu, performansli bir model, yenilemeyi dusunmuyordum, eskisi gibi ihtiyacim da kalmadi vs. simdi bu tamir olaylari kalkti di mi,muhtemelen ekrani komple degistirecekler? oyleyse direkt servise vereyim diyorum,pahali olsa da temiz olsun.. ne dersiniz a dostlar?
Reply author: phi servis ne isterse yarı fiyatını iste onlardan, hatta çıkma bir ekran alıp kendiniz takın derim.
Reply author: lil siztah onlar kim? servisi demiyorsun herhalde, zira servisle pazarlık yapma şansı yok diye biliyorum.
Reply author: noiseworks servise verip razı olunuz, takma çıkma ekleme ekranın ömrü gayet "komik" olabiliyor eğer yaptırdığın yer tanıdık, sağlam iş yaptığından emin olabileceğiniz bir yer değilse
Reply author: phi servis derken bilgisayar servisi demek istedim, hp'nin official servisi dışında.
Reply author: lil siztah beyler,sizli konusmussunuz farketmemisim uzuntumden,pardon :( tanidik servis hem yok hem de bende okb olmasi dolayisiyla 2. el kullanamiyorum. ha serviste takilan ekranin sifirligi ne kadar garanti diyeceksiniz,goz gormeyince gonlun katlanmasi stayla iste. bikbik etmeye devamimin nedeni ise;makinayi 850'ye almistim 2 yil once,servisten 500 nete cikacagimi bilsem yine ok ama bilinmiyor iste.. 120'ye elveda demek ki :)
Reply author: Satyr Windows 8 yüklediğimden beri müzik dinlerken anlık cızırtılar ve takılmalar meydana geliyor. Dakikada bir, 1 saniyeden daha da kısa süren bir sorun ama dinlerken rahatsız ediyor yine de. Norton 360 Antivirüsün "tam korumalı" çalışmasıyla alakası olabilir mi? Bir bilen yardım etsin, tüm müzik dinleme hevesimi kaçırıyor bu durum :/
Reply author: John Voxville Aynısı Windows 7'de de var. Çözemedim neden olduğunu. XP'de hiç olmazdı.
Reply author: Satyr Windows 7'de hiç sorun yoktu, aynı bilgisayara Win8 yükledikten sonra bu sorun oluştu :( İnternette herkes bir şey yazmış. Kimi onboard ses kartından, kimisi antivirüsten olduğunu söylüyor. Çözüm bulamadım.
Reply author: MaidenDrummer ses kartinin driver'i windows 8 uyumlu mu acaba? Ses kartinin windows 8 icin yapilan son surumunu yuklemeyi deneyebilirsin, bi ihtimal ondandir.
Reply author: Satyr Bir de onu deniyelim bakalım. Sağol tavsiye için.
Reply author: DeLi muhtemelen driver yüzündendir ama ben genel olarak işletim sistemleri çıkar çıkmaz kullanma taraftarı değilim. şöyle bir iki service pack çıksın anca öyle. fazla cortluyor çünkü.
Reply author: _hiç_ itunes güncellendikten sonra(sanırım 11 oldu) ipod classic'ime bir türlü müzik yükleyemiyorum.önceki versiyonda library kısmı vardı.ordan hallediyordum.şimdi o kısım yok ve yükleyemiyorum.eski itunes versiyonlarını yükleyeyim dedim ona da it was created by a newer version uyarısı yapıyor.yeni versiyonda nasıl müzik atarım ya da eski versiyonu nasıl açabilirim bilen var mı?
Reply author: lil siztah ipod'um yok ama fabrika ayarlarına döndürme olayı varsa, versiyonu eskisine döndürür gibi geliyor mantıken.
quote: http://www.floola.com/home/ Düşler ve Kabuslar : http://www.duslervekabuslar.com/forum/ © Cenk SARI |