Düşler ve Kabuslar
Düşler ve Kabuslar
Home | Profile | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
 All Forums
 Esas Forumlar
 FORUM THE BELL TOLLS
 UNIROCK OPEN AIR FESTIVAL 2010
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 98

wretched

Turkey
122 Posts

Posted - 11/14/2009 :  18:33:32  Show Profile  Visit wretched's Homepage  Reply with Quote
Strega biletlerin erken alınması konusunda doğru söylemiş. İyi şeyler istiyorsak ve organizatörlerin bunu bize verebileceğine inanıyorsak biz de erkenden bilet alıp üzerimize düşen görevi gerçekleştirebilmeliyiz diye düşünüyorum.

Ayrıca şehir dışı katılımcılar konusunda ben bu kadar ciddi katılımlara karşın bir firma ile sponsorluk anlaşması yapılabileceği taraftarıyım. Ufak çaplı bu tarz birkaç görüşmem oldu ve genellikle olumlu bakıyorlar. Böylelikle gelecek seyircinin ulaşım masrafları düşüyor ve katılımı garanti altına da alınmış oluyor organizasyon açısından. Her açıdan faydalı bir durum. Kişisel olarak bu konuda destek vermeye hazırım, şehir dışı ulaşım konusu bence otobüs ile geliş gidişin festival bilet fiyatını geçtiği ülkemizde ciddi bir durum. Örneğin, bu konuda çeşitli yönlendirmeler yapılabilir websitesinden işte uçak ile gelirseniz (İzmir-Ank'dan gelecek seyirciler için) uygun biletler var vs. şeklinde.

Edited by - wretched on 11/14/2009 19:53:25
Go to Top of Page

Mp3ManiA

Bosnia and Herzegovina
197 Posts

Posted - 11/14/2009 :  21:31:01  Show Profile  Visit Mp3ManiA's Homepage  Click to see Mp3ManiA's MSN Messenger address  Reply with Quote
unirock ekibi festival disi yaptigi diger konserler ile zaten kalitesini kanitlamis bir ekip.calicak isimden cok unirock ismine daha cok onem verilse ve bu ekibe guvenilip isimler aciklanmadan dahi on satista yeterli bilet satisi olsa turk dinleyicisinin ornek olarak verdigi festivallerden bir farki kalmaz unirock`in.bkz: yukarida da yazildigi gibi son dakika kreator surprizi.ne yazikki ben a gelmezse niye gidiyim, b gelmezse yemisim digerlerini anlayisi daha kolay kolay kalkmaz gibime geliyor.umarim yanilirim.

kisisel: 10 temmuz`da turkiye`ye donucegim icin festivali kaciriyorum ama eminim iyi olucaktir.gidemiycek olsamda bu seneki isimleri merak ediyorum
Go to Top of Page

GlooM

Turkey
832 Posts

Posted - 11/14/2009 :  21:38:31  Show Profile  Visit GlooM's Homepage  Click to see GlooM's MSN Messenger address  Reply with Quote
bu sene seth.ect ve sucide kesinlikle yer almalı artık bence

http://www.metaltr.net/karanlikoda
http://www.guvenceylan.net
http://www.metaltr.net
Go to Top of Page

Mega Volkan

Haiti
5091 Posts

Posted - 11/14/2009 :  22:48:53  Show Profile  Visit Mega Volkan's Homepage  Click to see Mega Volkan's MSN Messenger address  Reply with Quote
mp3Mania'nın son mesajı en doğru mesaj olmuş bana göre. "Marka satar" en önemli konu. bu konuda biraz daha bilinçli olunursa, marka üzerine düşünülürse, gruplar açıklanmadan bile birşeyler yapılabilir o sıksık örneklerinin verdiliği yurtdışı festler gibi. "güven" tüketici için çok önemli bir kıstas (kendi adıma) ve X festivaline güvenen birinin derdi "Ya A grubu gelmicekmiş B grubu gelicemiş öyle diyolar" olmaz. "X festivali hep kral grup getirir, ver abisi oradan bilet" der alır biletini. Ha, tabii TC'de bu işler biraz geç yürür ama yürür.

Bi de DvK'yı küçümseyin ama büyütmeyin de, öyle bir konserin/festivalin batıran veya kurtaran kitle yok burda. Hit'ler belli, hangi şehirden kaç IP geliyor belli, gidin sorun Doğu'ya, kaç X bin ayrı kişisi takip ediyor (ben de merak ediyorum tam sayıyı gerçi:))
Go to Top of Page

Mad

914 Posts

Posted - 11/15/2009 :  00:15:57  Show Profile  Click to see Mad's MSN Messenger address  Reply with Quote
graspop ve hellfestte cikanlardan sadece parkway drive gelse bile benim icin efsane olur valla:=)

www.konsoloyunlari.com
Türkiye'nin En Büyük Konsol Oyun Arşivi
Go to Top of Page

HKi

Turkey
490 Posts

Posted - 11/15/2009 :  03:24:11  Show Profile  Visit HKi's Homepage  Reply with Quote
Valla sağlam kadro toplayın da, ne kadarsa bulunur verilir aslında. Yani iki tane kıytırık gruba ne kadar para akıtılıyor Türkiye'de bir festivale de verilir yani para. Kadrosu sağlam olduğu sürece tabii. Bu arada ne kadar sağlam desem de sağlamlık da göreceli bir şeydir tabii. Ancak bu tabiri kullanmaktaki amacım yurtdışı festivallerini kıstas almamdır. Yani insan o festivallerin grup kadrolarına baktığında oha ne kadar sağlammış diyebiliyor.

"Seventh son of a seventh son!!!"
Go to Top of Page

Sacca

Turkey
595 Posts

Posted - 11/15/2009 :  10:09:39  Show Profile  Reply with Quote
5000 geleceğine 3000 gelsin demek büyük bir talihsizlik. bu bir organizasyon (üstelik yeni doğan bir oluşum) çok bilet kesmeye bakarsın. kız kesmeye gelenlere de bilet satmayın demek gayet abes , adamın parası varsa sülalesini de sokar oraya. sen içinden serzenişte bulunabilirsin ama bilet almasınlar demek mantıksız. wacken'da hiç mi yok ortama gelen , bu mudur yani ?

ayrıca metal müzik etkinliğini kavga etmek sananlardan hanım hanımcık dinleyenleri yeğlerim.

No hope, no life, just pain and fear. No food, no love, just greed is here.

Edited by - Sacca on 11/15/2009 12:57:20
Go to Top of Page

Mad

914 Posts

Posted - 11/15/2009 :  12:53:06  Show Profile  Click to see Mad's MSN Messenger address  Reply with Quote
bunun icerde yemesi icmeside var ben aldigim bilet fiyatindan daha fazla icerde harcarim mesala:))

www.konsoloyunlari.com
Türkiye'nin En Büyük Konsol Oyun Arşivi
Go to Top of Page

guguk

Turkey
211 Posts

Posted - 11/15/2009 :  12:59:48  Show Profile  Reply with Quote
quote:
2 moshpit oluyor hemen kavga çıkıyor. hanım hanımcık konser seyretmeyi seviyoruz herhalde.

Kendi adıma konuşmak gerekirse yanlış tespit.Moshpit,pogo vs. bu müziğin ritüeli olabilir.Lakin ilk defa izlediğim özellikle sevdiğim bir grupsa gözümü kırpmadan şarkıları kaçırmadan izlemek isterim.Yurt dışında adama zilyon defa izlediği için artık her şarkıda o tarz işlere girişebiliyor.Ama benim veya pek çok Türk dinleyicisinin öyle bi lüksü yok malesef.Burda pek çok festival kritiğinde yazıyorlar'' adamlar Slayer izleye izleye bıkmış diye'' ben 23 yaşındayım daha Slayer izlemedim.

quote:
bunun icerde yemesi icmeside var ben aldigim bilet fiyatindan daha fazla icerde harcarim mesala:))

Çok doğru.Geçen sene bilete 50 lira vermiştim,içerde sadece biraya 200 tl harcamıştım.

Edited by - guguk on 11/15/2009 13:02:22
Go to Top of Page

tyler durden

Turkey
784 Posts

Posted - 11/15/2009 :  13:26:50  Show Profile  Send tyler durden an ICQ Message  Reply with Quote
festivallere gittigim zaman eger param varsa ben de epey para harciyorum. size unirock`ta bira satislariyla ilgili bir istatistik vereyim o halde. kisi basina gunde `1` bira satiyoruz. oyle herkes biraya 100-200 lira falan para harcasa bilet parasi falan istemeyiz kimseden :)
Go to Top of Page

Evil Elvis

6747 Posts

Posted - 11/15/2009 :  13:35:01  Show Profile  Click to see Evil Elvis's MSN Messenger address  Reply with Quote
oha!!! o zaman ben iki günde yaklaşık 20 kişinin yerine içmiş oluyorum!!!
Go to Top of Page

pendulum

Turkey
1389 Posts

Posted - 11/15/2009 :  14:18:44  Show Profile  Click to see pendulum's MSN Messenger address  Reply with Quote
hehe peki; yaz boyunca olması planlanan tüm festivaller bütçelerini birleştirsin, ac/dc getirilsin kampanyası düzenlemek istiyorum ben de (söylendi mi acaba (: )

"Gençliğin başlıca eğitim konularından birisi yalnızlığa katlanmayı öğrenmek olmalıdır;çünkü yalnızlık,mutluluğun ve içsel huzurun bir kaynağıdır."
Go to Top of Page

Guano

Syria
1758 Posts

Posted - 11/15/2009 :  14:52:59  Show Profile  Visit Guano's Homepage  Click to see Guano's MSN Messenger address  Reply with Quote
[quote]Originally posted by Sacca

5000 geleceğine 3000 gelsin demek büyük bir talihsizlik. bu bir organizasyon (üstelik yeni doğan bir oluşum) çok bilet kesmeye bakarsın. kız kesmeye gelenlere de bilet satmayın demek gayet abes , adamın parası varsa sülalesini de sokar oraya. sen içinden serzenişte bulunabilirsin ama bilet almasınlar demek mantıksız. wacken'da hiç mi yok ortama gelen , bu mudur yani ?

ayrıca metal müzik etkinliğini kavga etmek sananlardan hanım hanımcık dinleyenleri yeğlerim.

O zaman sen extreme metal konserlerinde mumkun mertebe onlerde bulunma maazallah tokat falan yersin sonra :)
git arkada hanım hanımcık izle...

''We Paladin's Fight to the Death,Could Never to retreat, Never to Surrender, to the end of the Battlefield.''
Go to Top of Page

Sacca

Turkey
595 Posts

Posted - 11/15/2009 :  14:58:05  Show Profile  Reply with Quote
saçma sapan , ezberden yazılmış bir entari.

Edited by - Sacca on 11/15/2009 14:59:55
Go to Top of Page

31feetunder

Turkey
536 Posts

Posted - 11/15/2009 :  15:46:11  Show Profile  Visit 31feetunder's Homepage  Click to see 31feetunder's MSN Messenger address  Reply with Quote
cartoon works açılış grubu olsun
http://www.youtube.com/watch?v=tfLhmISHfC4&feature=related
Go to Top of Page

metetutar

Turkey
1119 Posts

Posted - 11/15/2009 :  15:47:33  Show Profile  Visit metetutar's Homepage  Reply with Quote
bu sene sağlam bi brutal death metal grubu gelsin de bakalım orada hanımcıklara neler oluyor..

Why do it the easy way, if you can do it the hard way. .**
Go to Top of Page

HKi

Turkey
490 Posts

Posted - 11/15/2009 :  16:02:58  Show Profile  Visit HKi's Homepage  Reply with Quote
Zaten rock , metal konserlerinin hanım hanımcık izlenmesi gibi bir şey söz konusu olamaz ya! Kendinden geçilen bir müziktir bu, seyircinin çoşkulu olması beklenir. Headbang yapılıyor, adam arkadan pardon saçınız yüzüme çarpıyor diyor. Ne sandın tabii ki çarpacak, bu konserlerin olayı bu, dağıtmak ve çılgınlar gibi eğlenmek. Sanki Wimbledon'da tenis maçı izliyorsun ya, tabii ki insanlar yardıracak! Zaten bazı gruplar bu yüzden memnun kalmayıp gidiyorlar, yok konserleri kısa tutuyorlar vesayre gibi problemler çıkıyor.

"Seventh son of a seventh son!!!"

Edited by - HKi on 11/15/2009 16:29:58
Go to Top of Page

metetutar

Turkey
1119 Posts

Posted - 11/15/2009 :  16:20:52  Show Profile  Visit metetutar's Homepage  Reply with Quote
oh be şöyle entryler gördükçe keyfim daha bi yerine geliyor.

Go to Top of Page

Sacca

Turkey
595 Posts

Posted - 11/15/2009 :  17:27:57  Show Profile  Reply with Quote
quote:
bakmak zorunda değilsin. her girişimci (organizatör) farklı stratejilerle pazarına nüfuz etmeye çalışabilir. biri bir konserde fiyatı tavan yaptırıp voliyi vurmaya çalışırken diğeri sürümden kazanıp günü kurtarabilir, bir diğeri ise ilk yıllarında hiç kar etmeyip sadık müşteri kitlesi yaratmaya çalışabilir. bunlar kendi içlerinde ya da birbiriyle çelişmez. sadece birer yaklaşımdır.

şimdi sadık kitle kavramına hastayımdır zira arkadaşlık bağlarını çok şeyden üstte tutan bir kişiyim ama festivalin sadık kitlesi uber yüksek sayılarda olmaz , olamaz. 5000 - 10000 kişilik bir sadık kitleden bahsedemeyiz. bu organizasyonun linkin park metalcisine gayet ihtiyacı var.

altta alıcağım quote'dan ambiyans meselesine gelince, bu konuda haklısın bir şey diyemem kimse de diyemez. Bu bir bar konserleri dizisi değil binlerin katıldığı bir organizasyon ve ambiyansın içine tabi edicekler. 10 kişilik yurtta tuvaletlerin anasını nasıl sikiliyorsa binlerce kişinin geldiği o ortam da sikilecek elbette bunun kaçarı yok. bu bir arkadaş grubu da değil "hop baba sen bu festival ortamına yakışmıyosun , siktir git" diyesin. önce adam akıllı sıçmayı , işemeyi öğrenip sonra müzik kültürü kulvarını konuşmamız lazım bence.

quote:
var tabi ama o adam 2003ün parasıyla 100 € yu bayılıp geliyordu. unirockta da birileri ortam için o kadar para vermeye razıysa buyursun gelsin, hatta 7 sülalesini de yanında getirsin mümkünse. ben hem dinlediği müzikte samimi olmayıp hem de ucuz bilete tav olup ortamın ambiansının içine edenlerden bahsediyorum.

ne mi olsun istiyorum? mesela arch enemy mi geldi? "lan hayatımın gruplarından arch enemy gelmiş, 50 liranın 70 liranın hesabını mı yapıcam, skerim gidiyorum lan ben bu konsere, taksime önümüzdeki hafta gitmeyiveririm, dorockta 3-4 bira az içerim" diyecek adamlar gelsin, o adamlar da çok seviyorlarsa sabahın köründe gelip kendi aralarında sahne önü için kapışsınlar diyorum. bak o zaman kayboldu dediğimiz sahne önü ruhu canlanacak mı canlanmayacak mı. sen tutup sahne önünü 120-150 lira yaparsan orayı komple "sen benua"lılara emanet etmiş olursun (onlar da ne güzel pogo yapar ya!), halbuki çeliktepe cengizhan liselilere de bir şans vermek gerek :) benim görüşüm budur. doğal seleksiyona inanıyorum.

sahne önü bu sayfalarda organizatörlerin de dediği gibi kar amaçlı bir oluşum. sistem oturduğu zaman bunu tartışmak daha mantıklı bence.

quote:
okuduğumuzu anladık mı? death, hardcore, punk konserlerinde (gittiysen biliyorsundur) önlerde bolca pogo, moshpit olur ve bu gayet normaldir. aksiyonun içine girmeyi tercih etmeyen konseri kenarlardan ya da uzaktan izler. gidip malevolent creation konserinde en öne geçip bir de burnunu havaya kaldırıp elitist tavırlarla "yeaaa şu pogo yapanlara uyuz oldum yeeaaa" demek hödüklüktür. aynı şey diğer müzik türleri için geçerli olmayabilir. mesela mars volta konserinde pogo başlarsa bizzat grubun kendisi pogocuları durdurur, siz böyle yapmaya devam ederseniz konseri kesicez der. (2005 münih konserinde kapıda dana gibi puntolarla "pogo yapmak grup üyeleri tarafından yasaklanmıştır" yazıyordu) hangi tür, hangi ortam, hangi konser ayrımını yapabilmek, yerine göre davranmak önemlidir.

özellikle "kavga etmek" yazdım dikkat edersen. pogoya , pite girmek zaten bir dürtüye dönüşüyor extreme bir konser esnasında. burda ben "pogo ne lan öküz oğulları" demiş birisi değilim ama mosh ve pogoyu ağız burun dalmak , kafa göz kırmak, cüssesini kullanarak insanları ezip geçmek olarak görenler var ki inan hanım hanımcıklar bu tip insanlardan çok daha sempatikler. pogodan değil kavga etmeye gelenlerden bahsettiğimi bir kez daha hatırlatıyım da daha fazla kasılmayalım.

Edited by - Sacca on 11/15/2009 17:30:03
Go to Top of Page

Mega Volkan

Haiti
5091 Posts

Posted - 11/15/2009 :  18:15:08  Show Profile  Visit Mega Volkan's Homepage  Click to see Mega Volkan's MSN Messenger address  Reply with Quote
(pogo yapmak grup tarafından yasaklanmıştır da ne demek lan? istersem sıçarım istersem uyurum. "uygun olmaz abiii" ayrı şey "grup tarafından yasak" ayrı şey mk. sanmıyorum bunun 2. örneğin olsun. umarım da yoktur.
Go to Top of Page

n/a

783 Posts

Posted - 11/15/2009 :  18:58:39  Show Profile  Reply with Quote
Şehir dışından katılım için konaklama imkanı olursa zaten pek sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca praxis in dediği gibi, beleş bilet olayını bir adil şekilde dağıtmak gerekiyor. Size beleş biletin kar/zarar dönüşünü bilemiyorum fazla tabii ama yılda 1 kez yapılan bir etkinlik için bence tyler durden ın bahsettiği gibi ortalama 90-100 TL civarı biletle taşşaklı kadro izleteceklerini söylüyorlar ki bildikleri bir şey var, keşke olsa.

Ayrıca bu ülkede iş yapıp da batmadıysanız, 3. 4. kez festival de yapmayı göze alacak bilet satış potansiyelinizin de olduğunu düşünüyorsanız Motörhead'i kaçırmayın bana kalırsa. Eski tüfeklerin birçoğu gelecektir. Bunun dışında yakın ülkelerden Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, İran, Suriye... Bence dışarda da tanıtım iyi yapılmalı, web sayfası çok geç hizmete giriyor ve doyurucu değil. Burada konaklama için nerelerde kalabilirlerin de insanlara duyurulması lazım.

devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.

Edited by - n/a on 11/15/2009 19:01:32
Go to Top of Page

metetutar

Turkey
1119 Posts

Posted - 11/15/2009 :  19:04:19  Show Profile  Visit metetutar's Homepage  Reply with Quote
Eğer komşu ülkelerin de ilgisini biraz daha fazla çekebilirsek katılım konusunda sorun olmaz bence de, nasıl dünyanın dört bir yanından binlerce kişi almanya, norveç, fransa'daki festivallere gidiyorsa Uni rock 'ta yurt dışından biraz katılım sağlayabildiği takdirde daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Cannibal corpse hissediyorum.

Edited by - metetutar on 11/15/2009 21:21:38
Go to Top of Page

freaky noise

2791 Posts

Posted - 11/16/2009 :  00:30:11  Show Profile  Reply with Quote
http://www.lonelyemo.com/emolar-hakkinda/47117-cakma-emolari-nasil-anlarsiniz.html
Go to Top of Page

insidethefall

Turkey
761 Posts

Posted - 11/16/2009 :  01:18:32  Show Profile  Visit insidethefall's Homepage  Click to see insidethefall's MSN Messenger address  Reply with Quote
4. madde tam olarak da emosal bi hareket aslında. neden bu listeye almışlar anlamadım. ama yine de paylaşım için teşekkürler +rep
Go to Top of Page

freaky noise

2791 Posts

Posted - 11/16/2009 :  11:44:59  Show Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by insidethefall

4. madde tam olarak da emosal bi hareket aslında. neden bu listeye almışlar anlamadım. ama yine de paylaşım için teşekkürler +rep

Yıkılıyo liste ya :D
Go to Top of Page

Mega Volkan

Haiti
5091 Posts

Posted - 11/16/2009 :  13:14:14  Show Profile  Visit Mega Volkan's Homepage  Click to see Mega Volkan's MSN Messenger address  Reply with Quote
asuduahsdhaus...
neyseki en güzel kızlar emolardan çıkıyo. Ha bir de Yalın'ın tayfadan
Go to Top of Page

metetutar

Turkey
1119 Posts

Posted - 11/16/2009 :  21:45:14  Show Profile  Visit metetutar's Homepage  Reply with Quote
İlk grup açıklanmadan birkaç gün önce haber versinler de kalp krizinden gitmeyek :D

Go to Top of Page

exsaddam

Turkey
4497 Posts

Posted - 11/16/2009 :  22:20:42  Show Profile  Visit exsaddam's Homepage  Click to see exsaddam's MSN Messenger address  Reply with Quote
Heaven Shall Burn gelirse , taahhüt ediyorum , başka grup istemeyeceğim :)

Go to Top of Page

metetutar

Turkey
1119 Posts

Posted - 11/16/2009 :  22:48:47  Show Profile  Visit metetutar's Homepage  Reply with Quote
aynısı cannibal corpse için geçerli benim için. :)

Go to Top of Page

n/a

783 Posts

Posted - 11/16/2009 :  23:44:54  Show Profile  Reply with Quote
İlk mesajda, ''Bu yil tam anlamiyla ortaligin amina koyacagiz :)'' yazıyor. İlk grup ne zaman açıklanacak belli mi? Bayram hediyesi istiyoruz :Pp

devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayicisini kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.
Go to Top of Page
Page: of 98 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
Düşler ve Kabuslar © Cenk SARI
Düşler ve Kabuslar RSS Feed