| Author |
Topic  |
|
freaky noise
2791 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 09:23:29
|
"Ama yine Metallica kakalayacaklar gibi geliyor."
Türk metalinin geldiği noktayı kes!!!!
Yapmamak lazım burada konser monser aslında, başka ülkelerde yaptığımız konserlerde teşekkür üzerine teşekkür alırken burada neredeyse küfür yiyoruz, olayı kes!
Forumdan açıklama falan yok artık, Blue Jean alın Ocak ayında, Çaylan Tekir aracılığıyla öğrenin (ayrica Laneth geri dönsün, Türkiye'nin en az satan dergisini geri istiyoruz!) :p |
 |
|
|
noiseworks
Iraq
4808 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 09:30:49
|
lars: abi bu yıl biz gidelim nolur yeaa ceymız: lars dooru diyo abi, kebabı, rakısı gözümde tüter, bak bizi vermezsen hedlaynırlığa bundan sonra ne creditlere koyarım adını ne de evime alırım soniksifer organizatörü; fakat kanka, maiden maiden diye yıkılıyo otalık ya yani elimde diil lars: ya bu ne biçim iş yaa bana ne yaa bul bi kulp abi yeaa
ya bi tittirin gidin lan, metalika kakalıyolarmış, bu maidencılık da ne çocuk oyunu bişeymiş kardeşim..
http://noiseworks.wordpress.com |
 |
|
|
limpin_parkit
Turkey
606 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 09:48:52
|
quote: Originally posted by Nathan Explosion
quote: Originally posted by mechanix
4.kez metallica yerine bir kez tam kadro maiden gelmesi konusunda tüm forum hemfikirdir diye düşünmekteyim

mevzu kısaca budur. ama metallica fanatikleri bunu göremiyorlar. hala "amannn niye bu kadar maiden istiyorsun, e organizatörlerin de bi bildiği vardır" havasındalar. bunu anlayamıyorum. oysa iki defa stad kapatmış olan metallica'yı 10 yıl boyunca bu ülkeden mahrum eden de bu organizatörlerdi, metallica gelse anca 10.000 çeker diyenler de...
ne kadar manyak maiden fanı olsam da eğer maiden 4 kez gelmiş olsa ve metallica hiç gelmemiş olsa ben de heavy metal ve müzik namına metallicacılarla bir olurdum. ama metallica fanatikliği çok acayip. böyle bi havalar, bi bıyık altından gülmeler, bi şımarıklık... bu fanatiklikten ve metallica budalalığı yüzünden metallica'dan soğudum.
o kadar ki metallica'nın ülkemizdeki metal'e zarar verdiğini bile düşünmekteyim. eyvallah geçen sene 40.000 topladı,oh ne güzel, ama metallica yüzünden de judas priest'e 3 bin kişi mi ne bilet aldı. bu sene de unirock'ı batırırsa metallica'nın "katkı"sını görürüz. metallica gelir gider, iki sene sonra "biz metalci değiliz" diyip load dönemine de geri döner, turneye de çıkmaz vesaire. ama unirock her sene bu ülkede öyle ya da böyle yapılacak. o yüzden sonissphere'in unirock'ı gölgede bırakmamasını sağlamalıyız.
biraz delice konuşuyorum biliyorum:)

madem müzik namına düşüneceğiz o zaman 4 kez gelmiş Metallica, yarım da olsa gelmiş Maiden yerine ortayı bulalım hiç gelmemiş ve de gelme ihtimali bu festival haricinde yüzde sıfır virgül 1 olan Rammstein gelsin:)
I would never let a woman kick my ass!!! |
 |
|
|
high1
1241 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 10:01:24
|
freaky noise en azından nasıl bir mekanda yapılması düşünülüyor, bunu paylaşabilir misin? Kamp yapılabilecek o büyüklükte Hazerfan, F1 pisti hariç bir alternatif var mı ve bunlardan birinde mi olacak? Yoksa İtalya'daki Gods Of Metal gibi stadyumda yapılıp kamp alanına servis mi olacak? (Ben de neden soruyorsam, nasıl olsa kampta kalmam :)

|
 |
|
|
DeLi
Turkey
286 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 10:52:05
|
19 Haziran Çek Cumhuriyeti: Metallica, Heaven & Hell, Slayer, Anthrax, Mastodon.
Burada hayallerinizi iki ile çarpın denildi, benim için bu listedeki ilk iki isim o ipucunu doğruluyor fakat herkesin de hayali farklıdır. Umarım hayalden kasıt Slayer'ın headliner olduğu diğer ülkelere göre daha sönük bir festival olmaz. |
 |
|
|
personel isa
Turkey
168 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 10:55:19
|
seyircinin o grubu istemem bu gelsin demesi sonuna kadar hakkıdır, bu seyircinin değil organizatörlerin burun kıvırmasıdır. Maiden bu sene de gelmeyebilir, senelerdir bekliyoruz, gene beklenir. ancak böyle seçime bağlı bir şans olduğu biliniyorsa(her ne kadar bu seçimde grubun koşulları da etkili olsa) sonuna kadar tepki gösterilir.
bu kadar beklemeye dayanamayıp yurtdışında 2kez Maiden izlemeye gittim. ama burada gerçekleşecek bir Maiden konserine dair arzum hiç sönmedi, daha da arttı aksine. başta Doğu olmak üzere izlemiş ya da izlememiş tüm Maiden fanlarında da aynı, insanı artık çıldırtacak halde olan bu arzunun bulunduğuna eminim. daha iddialı bir söylemde bulunacak olursam, 80ler ortaları doğumlu kuşağın metal sevgisi büyük oranda Maidendan geldi, ama bize sunulan hep Metallica oldu. o yüzden bu talep ne küfürdür, ne Metallicaya burun kıvırmaktır, fikrimce. |
 |
|
|
Pedro
Turkey
1819 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 11:00:55
|
rammstein sahneyi yaktıktan sonra metallica'nın "one" çalarken yaptığı patlama efektleri falan çatapat gibi kalıcak onun yanında
http://pedroloco.com/ |
 |
|
|
DeLi
Turkey
286 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 11:09:33
|
Bildiğim kadarıyla Iron Maiden daha pahalı bir grup, özellikle SIT turnesinin sahnesi vs. çok masraflıydı. Türkiye'ye gelmemesinin ilk sebebi budur muhtemelen. Bu yaz da, Sonisphere festivallerinin ağustos ayındaki 3 konserinde varlar, açıklanan 2 haziran konserinde Metallica var. Eğer hiçbir haziran konserinde Iron Maiden yoksa burada organizasyonu suçlayamayız, belli ki adamların programı uymamış demektir.
Son olarak, bürük bir dev gelmeyip, başka bir dev grup geliyorsa ve diğeri niye gelmiyor diye gelenden hoşnutsuzluk duyuluyorsa bu gayet burun kıvırmaktır bana göre. |
 |
|
|
metetutar
Turkey
1119 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 11:42:05
|
Heaven and hell e kitlenelim.

Why do it the easy way, if you can do it the hard way. .** |
 |
|
|
Izzy
Turkey
3114 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 11:47:28
|
quote: Originally posted by personel isa bu kadar beklemeye dayanamayıp yurtdışında 2kez Maiden izlemeye gittim. ama burada gerçekleşecek bir Maiden konserine dair arzum hiç sönmedi, daha da arttı aksine. başta Doğu olmak üzere izlemiş ya da izlememiş tüm Maiden fanlarında da aynı, insanı artık çıldırtacak halde olan bu arzunun bulunduğuna eminim.
o arzuyu grubun kendisi doğuruyor işte. 1 kere izleyince 10 kere daha izlesem dediğin kutsal gruplar var. mesela bende o arzu hem maiden, hem twisted sister için var. sebebini canlı izleyenler bilir ancak.
------
 - What's the connection between a political movement and food? Why hummus? - Hamas is a Palestinian Islamist political movement. Hummus is a food. - Ya, but why hummus? Yesterday I threw away my pitta bread because it was dripping hummus. And it's too high in carbohydrates. |
 |
|
|
Izzy
Turkey
3114 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 11:57:27
|
bu arada maiden gelecekse yine somewhere'deki sahne mi kurulacak, yoksa "bitti güzelim o turne, yok size somewhere falan" mı diyecekler.. ya da mötley'in carnival of sins'ini seyreden varsa, bu adamlar gelirse oradaki alevli malevli, cambazlı, sirk benzeri bir sahne kurulacak mı yoksa daha mı sade olacak? (tabi aynı şeyleri ac/dc ve kiss için de merak ediyorum ama gelme şansları 0a yakın olduğu için sormama da gerek yok) bunları bilen birileri açıklığa kavuşturabilirse sevinirim :)
bu da benden olsun: twisted sister 1 ocak 2010'dan sonra bent brother (ts'in makyajsız hali, kendi kendilerinin cover grubu) olarak sahneye çıkacak.
------
 - What's the connection between a political movement and food? Why hummus? - Hamas is a Palestinian Islamist political movement. Hummus is a food. - Ya, but why hummus? Yesterday I threw away my pitta bread because it was dripping hummus. And it's too high in carbohydrates. |
 |
|
|
Alexander Supertramp
1986 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 12:18:07
|
Yılda 50-100 arası büyük grubun ülkemizi ziyaret etmeye başladığı tarih, hiçbir Allah kulunun, o andan itibaren "bize gene Metallica kakalayacaklar" demeyeceği tarihtir. Torunlarımız görür muhtemelen (iyimser yaklaşım)
--- "Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçene kadar devam eden herhangi bir şeydir."
Philip K. Dick
Commerce is our goal here at Tyrell. 'More human than human' is our motto
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the sholder of orion. I watched sea beams glitter in the darkness at tan hauser gate. All those moments will be lost in time like tears in rain. Time to die... |
 |
|
|
evolution
Turkey
2921 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 12:19:35
|
Metallica elemanları daha genç...o yüzden daha da geç olmadan Iron Maiden'ı görmeliyiz.Ben artık nine dede görmekten bıktım=/
 |
 |
|
|
Nathan Explosion
Turkey
12700 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 12:21:39
|
quote: Originally posted by DeLi
Bildiğim kadarıyla Iron Maiden daha pahalı bir grup, özellikle SIT turnesinin sahnesi vs. çok masraflıydı. Türkiye'ye gelmemesinin ilk sebebi budur muhtemelen. Bu yaz da, Sonisphere festivallerinin ağustos ayındaki 3 konserinde varlar, açıklanan 2 haziran konserinde Metallica var. Eğer hiçbir haziran konserinde Iron Maiden yoksa burada organizasyonu suçlayamayız, belli ki adamların programı uymamış demektir.
Son olarak, bürük bir dev gelmeyip, başka bir dev grup geliyorsa ve diğeri niye gelmiyor diye gelenden hoşnutsuzluk duyuluyorsa bu gayet burun kıvırmaktır bana göre.
budur. bunu anlayamayan kendisini başkasının ve hiç de azımsanmayacak bir kitlenin yerine koymaktan acizdir.
mesele sanırım işin ticari boyutu. metallica ile maiden'ın fan'ları çakışıyor bu bir gerçek, ha sanki rammstein ile metallica çakışmıyor... maiden'ın kitlesi nasıl olduğunu bilmediğim bi şekilde türkiye'de organizasyon boyutunda küçümseniyor. bunun hiçbir gerçekçi dayanağı yok. bugüne kadar bin tane gerçekçi dayanak ortaya attım, 98'deki dandik maiden'ın bilet satışından flight 666 gişesine, atina konserine giden insanların sayısından (ki diğer tüm yurtdışı konserlerinden fazladır) amolad'ın türkiye'deki satış rakamlarına kadar hepsi ortada ama hiçbir kaale alınmıyor. maiden'ın görünürden daha fazla gizli bi kitlesi var. bi misal; tam ben bu mesajı yazarken heavy metal'le ucundan kıyısından ilgileneceğini tahmin etmediğim, aynı katta çalıştığımız bir grafik tasarımcı geldi, büyük bi heyecanla "maiden geliyormuş doğru mu" dedi. "yok, metallica o" dedim, sıkılarak masasına geri döndü. tamam çok ufak bir örnek elbette ama böyle etrafta görünmeyen ama yıllardır maiden bekleyen ciddi bi kitle var.
alttaki bikaç mesaja istinaden: maiden'ın sahnesi pahalı gözükse de aslında metallica ve rammstein'ın yanında çok basit bi sahneleri var. bi de enteresandır somewhere için herkes maiden'ın en görkemli turnesi falan diyor. oysa sahne dekoru olarak dance of death'ten de amolad turnesinden de çok daha basit ve küçük ölçekli bi şov var somewhere'de. somewhere'in nostaljik boyutu ve maiden'ın ilk defa adam gibi alev sistemi kullanması insanları etkiledi sanırım. yoksa amolad'daki detaylı sahne dekoru, savaş atmosferi, dance of death'teki ortaçağ kalesi falan bence çok daha görkemliydi.
izzy; bu yazki turne sanırım somewhere'in bi benzeri olacak. yeni albüm turnesi 2010 sonu, 2011'de başlar. give me ed till i'm dead gibi bir ara turne olacak bu yazın olayı.
 |
 |
|
|
Izzy
Turkey
3114 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 12:34:01
|
| ben dance of death turnesinde izledim adamları (yegane izleyişim), sahne oldukça iyiydi, en arkada şarkıdan şarkıya değişen dev perde falan vardı ama sit turnesini öyle bi anlattılar ki adamlar sahneye ufo indiriyor sandım :) |
 |
|
|
Izzy
Turkey
3114 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 12:40:24
|
quote: Originally posted by Nathan Explosion maiden'ın görünürden daha fazla gizli bi kitlesi var.
doğru ama olaya bi de şu taraftan bakmak lazım. sadece güsel ülkemizde diil, bütün dünyada "eski metalci kompleksi" denen bi fenomen var. "maiden?" dendiği zaman utana sıkıla "ya işte eskiden dinlerdik, büyüdük artık" ya da "artık orbital portishead daft punk falan dinliyorum, o kadar olgunum ki" "çoluğu çocuğu olan adamız, metal mi dinliycez artık" demeler falan. o kompleks maiden için maalesef geçerli ama artık daha pop bir duruşu olan metallica için geçerli değil. adam diyor ki: "metallicayı köşedeki apartmanda oturan tiki kız da dinliyor. konserine gidiyor. o zaman ben de gidebilirim. gidersem beni metalci sanmazlar. arkadaşlarım beni metalci sanıp aşağılamayacaksa okey" tutuyor bilet alıyor. aynı şey u2 için de geçerli. o yüzden u2 full çekecek işte. yine rhcp ve son 10-15 yıldır kendini yeniden konumlandıran (çaktırmadan skid row'un mötley'in yanından gidip coldplay'lerin yanına yanaşan) bon jovi de gelse aynı şekilde ilgiyle karşılanır. ama maiden'dan çok emin diilim. maiden için çok sayıda "severek dinleyen adam" diil, "adanmış fan" lazım, o kadar adanmış fanı da bulabilirler mi türkiyede bilemiyorum.
------
Edited by - Izzy on 12/11/2009 12:44:15 |
 |
|
|
Izzy
Turkey
3114 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 12:51:21
|
| diğer başlıklarda bahsettiğim beceriksiz organizatör sendromu da bununla alakalı işte.. yeterince propagandayla insanları 2x2 nin 5 ettiğine bile inandırabilirsin ve bizimkiler (bizimkiler dediğim türkiye diil, dünya hard n heavy camiasının tüm organizatörlerini kastediyorum) metal konserine gitmenin ayıp olmadığına dahi inandıramıyorlar :)) |
Edited by - Izzy on 12/11/2009 12:53:28 |
 |
|
|
Nathan Explosion
Turkey
12700 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 12:54:32
|
ben maiden'ı popülerlik açısından, özellikle de türkiye'deki popülerlik açısından metallica'yla kıyaslayamam asla. ama sonuçta 3 günlük bi festival bu. 3 headliner demek. hadi biri yerli headliner olsun, 2 headliner diyelim. sonisphere'de kimlerin headliner olduğunu görüyoruz. 5-6 grupluk bir headliner havuzu var. metallica, rammstein, maiden, him... bunlara ac/dc, muse falan eklenir belki. yani maiden'ın o headliner'dan biri olma olasılığı çok yüksek. ama olmuyor.
hani daha önce maiden gelmiyordu tamam, bakıyordun turne tarihlerine, yoktu. şimdi ise olacakken olmuyor, son dakikada penaltı veriliyor, penaltı atılıyor, top resmen direkten dönüyor. biz çıldırmayacağız da kim çıldıracak. sadri alışık misali "bu da mı gol değil bu da mı gol değil" diye bağırmamamız için hiçbir sebep yok. peki bu neden anlaşılmıyor, bu sitem neden hor görülüyor?
normal olan ne olurdu? nası bi tepki versek hoşunuza giderdi?
"aa süper ya, sonisphere 10 ülkede yapılıyor, 8inde maiden headliner, 2sinde değil, bunlardan biri de türkiye. ama olsun canım, metallica dördüncü defa geliyor, buna sevinmek lazım." mı dememiz gerekiyor allah aşkına?
 |
 |
|
|
freaky noise
2791 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 13:02:48
|
| Dogu sana yorum bile yazmak istemiyorum artik, müzeye koymak istiyorum seni :)))) |
 |
|
|
Alexander Supertramp
1986 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 13:20:25
|
quote: "aa süper ya, sonisphere 10 ülkede yapılıyor, 8inde maiden headliner, 2sinde değil, bunlardan biri de türkiye. ama olsun canım, metallica dördüncü defa geliyor, buna sevinmek lazım." mı dememiz gerekiyor allah aşkına?
Yapılacak olan etkinliğin boyutlarının Türk festival tarihinde pek sık rastlanan cinsten olmadığı gözönünde bulundurulacak olursa, şu tepki bana gayet sağlıklı bir tepkiymiş gibi geliyor açıkçası. Senin için söylemiyorum, belli ki Iron Maiden'a karşı özel bir bağlılığın var. En azından savunduğun fikirlerin altında genelde tutarlı nedenler yatıyor
Diğer taraftan insanların sanki her ay yapılıyormuş gibi etkinliğin çapını bir kenara koyup "yea gene mi Metallica yea" demelerini anlayamıyorum ama. Hem de hiç. "Lan hiç mi şaşırmıyosunuz ! Hiç mi eliniz ayağınız boşalmadı bu haberi duyunca" diye sormadan edemiyorum kendi kendime.
Mk Metallica, Slayer, Mastodon, Antrax gruplarına kesin gözüyle bakılıyor. Rammstein, Iron Maiden, AC DC gibi gruplar eklenebilir deniyor. Şu olayın çapını bir gözönüne getirin. Oraya kurulacak sahneyi. Orada toplanacak kalabalığı bir düşünün. 3 gün... Beni işte bu büyük resim heyecanlandırıyor. Şahsen dünyanın önde gelen pop grupları da gelse ben aynı heyecanı duyardım. Böyle birşeyin bu ülke topraklarında yapılıyor olması yeterince heyecan verici
--- "Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçene kadar devam eden herhangi bir şeydir."
Philip K. Dick
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the sholder of orion. I watched sea beams glitter in the darkness at tan hauser gate. All those moments will be lost in time like tears in rain. Time to die... |
 |
|
|
Animatronic
Sierra Leone
1010 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 13:22:35
|
doğu'nun maiden'ı gelmiş (:
organizasyon açısından bakmaya çalışıyorum ve soruyorum kendime: "TR'de Metallica'mı daha iyi iş yapar,Iron Maiden'mı?Metallica...Beyler arayın,Lars'ı metallica konseri düzenliyoruz..."
doğu gibi 6000-7000kişi olsaydı zaten anathema 1,iron maiden 2 olurdu TR'de...ama doğu gibi olmayan 20.000 kişi olduğu için anathema 1, metallica 2 durumu oluşuyor...:P
not:sayılar atmasyon...
Wake up your sleepin' brains...
|
 |
|
|
imdat
1649 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 13:33:08
|
sadir alışık nerden geldi aklına ya hahahaha

|
 |
|
|
imdat
1649 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 13:34:18
|
(du izzy style yapalım bir de :P )
koptum okuyunca.

|
 |
|
|
imdat
1649 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 13:35:24
|
sadir değil sadri tabii

|
 |
|
|
tears_of_sin
821 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 14:12:33
|
http://www.metallica.com/index.asp?item=602811 We are now entering the June portion of the “random tour announcement” derby and today's installment is one that is particularly exciting for us as we are proud to tell you that we will once again be in Sonisphere Festival mode headlining a large portion of the summer shows. June portion derken sadece hazirandaki konserlerde mi varlar anlamadım?öleyse kaldık metallica'yla başbaşa :)
www.rockantalya.net |
 |
|
|
Izzy
Turkey
3114 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 14:16:20
|
quote: Originally posted by tears_of_sin kaldık metallica'yla başbaşa :)
larsla romantik bir akşam yemeği.. akabinde mavi istirdiye barına ufak bir ziyaret.
bu nasıl bi tabir ya?? :D :D hiç metallica geliyo diye şikayet edilir mi?
------
 |
|
|
tears_of_sin
821 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 14:18:07
|
sana da rammstein'la ayarlayalım mavi istiridye de olmaz mı? :)
www.rockantalya.net |
 |
|
|
Alexander Supertramp
1986 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 14:24:15
|
quote: Originally posted by Izzy
quote: Originally posted by tears_of_sin kaldık metallica'yla başbaşa :)
larsla romantik bir akşam yemeği.. akabinde mavi istirdiye barına ufak bir ziyaret.
bu nasıl bi tabir ya?? :D :D hiç metallica geliyo diye şikayet edilir mi?
------
 - What's the connection between a political movement and food? Why hummus? - Hamas is a Palestinian Islamist political movement. Hummus is a food. - Ya, but why hummus? Yesterday I threw away my pitta bread because it was dripping hummus. And it's too high in carbohydrates.
http://www.youtube.com/watch?v=tdbt-sx5MDc&feature=related
Festivalin açılış müziği olsun \m/
Philip K. Dick
 |
|
|
Izzy
Turkey
3114 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 14:29:27
|
quote: Originally posted by tears_of_sin
sana da rammstein'la ayarlayalım mavi istiridye de olmaz mı? :)
olmaz, elton john veya george michael isterim ben, olacaksa british olsun asil olsun bari :P :P
ya ama hakkaten insanların "hastir ya yine mi metallica geliyo" diye tepki verdiklerini ilk kez görüyorum hayatımda :)
------
 |
|
|
Sacca
Turkey
595 Posts |
Posted - 12/11/2009 : 14:32:21
|
"üff metallica mı gene ya" demenin nesi abes anlayabilmiş değilim.
metallica daha geçen yaz geldi ve türkiye'ye gene gelme olasılıkları çok daha yüksek maiden'dan. "üff metallica mı gene ya" diye serzenişte bulunmak gruba yada müziğine bok atmak değil sadece gönüller maiden istiyor artık. eğer maiden yada metallica'dan sadece biri gelicekse maiden gelsin ama ya metallica gelcek yada 2si de gelmicek gibi bir durum varsa başımızın üstünde yerleri var.
gelmesin lan metallica.
 Justice will be served. |
 |
|
Topic  |
|